Ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru, il contrazice pe presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spunand, intr-o postare pe Facebook, ca nu are dreptate cand afirma ca preocuparea celor cu functii nu este statul la coada si ca, din punctual sau de vedere, in tara in care isi creste copilul, sta la coada indiferent de functie, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul Violeta Alexandru sustine ca Tariceanu nu are dreptate cand spune ca preocuparea celor cu functii nu este statul la coada, afirmatie pe care presedintele Senatului a facut-o pentru a justifica de ce nu a stat si el la aceeasi coada, cu multi alti oameni, pentru preschimbareapermisului de conducere.

"Pentru mine nu este deloc asa cum spune. In tara in care imi cresc copilul, stau la coada, indiferent de functie. Nu am pasaport de ministru, am stat la coada pentru a imi inscrie fetita la scoala, stau cand este nevoie la coada pentru a rezolva mici incurcaturi administrative si, din aceste experiente, eu una invat foarte multe lucruri cand sunt alaturi de cei care astepta, civilizati, ca si mine", a scris ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic.

Ea a mai spus ca, in plus, contactul cu oamenii au fost o lectie pentru sedintele de Guvern cand s-au luat deciziile de simplificare in administratie.

"Coada si, de fapt, contactul cu oamenii avand probleme zilnice, mi-au fost cea mai buna lectie in sedintele echipei guvernamentale cand s-au luat primele decizii de simplificare in administratie, incercand sa reducem cat mai mult, etapa cu etapa, din lungimea cozii. Si acolo unde nu am putut, inca, asa cum ne-am dorit, cand alta solutie chiar nu era, nu m-am lasat pana nu s-au pus cateva scaune in holul din fata usii pentru oamenii care asteptau sa isi rezolve problemele. Si un bidon cu apa", a mai notat ministrul.

Ea a precizat ca este convinsa de faptul ca este antipatica atunci cand afirma ca unora a inceput sa le placa sefia, functia, faptul ca li se deschide usa sa nu cumva sa atinga clanta si, in final, simplul fapt ca se ajunge greu la ei ca si cand ar fi Dumnezei.

"Se pierde usor contactul cu realitatea cu cat este mai inalta functia publica, dar, in final, tine de noi, de fiecare din noi, sa ne oprim si sa avem puterea sa recunoastem. Daca vrem. Dupa aproape 10 luni de mandat intr-o importanta demnitate publica, simt ca Romania mea este Romania in care si eu sunt tot cetatean, alaturi de concetatenii mei. Asa imi educ si fetita", a mai spus ministrul.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a dat, marti seara, pentru prima data explicatii, la cinci zile dupa ce a fost filmat de News.ro cand intra prin spatele cladirii DRPCIV ocolind coada de aproximativ 1.000 de persoane. El a spus ca a vorbit sa intre la inceputul programului astfel incat sa nu faca un gest ostentativ trecand prin fata si ca astfel de lucruri incearca sa le gestioneze cat mai discret posibil. El a sustinut ca oamenii cu functii importante trebuie da se dedice problemelor societatii, nu statului la coada.

Explicatiile pe care le-a dat Calin Popescu Tariceanu vin la cinci zile dupa ce News.ro l-a filmat cand a fost sa-si reinnoiasca permisul de conducere ocolind o coada de aproximativ 1.000 de persoane prin spatele cladirii DRPCIV. La sediul serviciului de permise a fost asteptat de reprezentanti ai institutiei care l-au condus in cladire si i-au facut procedurile pentru eliberarea documentului. In tot acest timp, in care Tariceanu a completat documentele si a facut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea sa intre in cladire chiar daca, oficial, era ora deschiderii.

"Am vorbit sa merg inainte de inceperea programului, sigur ca sa nu fac un gest ostentativ de a trece prin fata. Lucrurile astea, intotdeauna incerc sa le gestionez cat mai discret posibil", a adaugat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu face abuz de functia sa si ca, de cand ocupa functii publice, nu isi aminteste sa fi folosit antemergator desi are dreptul legal. De asemenea, el precizat ca isi face cumparaturile singur pentru gospodarie dar, cand este vorba despre deplasari, se ocupa cabinetul sau si angajatii SPP de rezervarea cazarii a biletelor.

Mai multe anchete au fost declansate dupa ce Calin Popescu Tariceanu a beneficiat e tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere. Au loc verificari la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor, conducerea institutiei autosesizandu-se. Si Institutia Prefectului a anuntat ca intentioneaza sa faca un control.

De asemenea, avocatul Elenina Nicut a trimis, vineri seara, la Directia Nationala Anticoruptie un denunt impotriva lui Calin Popescu Tariceanu pentru infractiunea de folosirea influentei din functia de presedinte de partid in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

"Orice alta persoana straina de institutie, care nu se bucura de influenta si autoritatea numitului Popescu Tariceanu Calin Con.stantin Anton, nu ar fi putut patrunde cu autoturismul in curtea interioara a institutiei, nu ar fi fost intampinat de un reprezentant al institutiei, dupa cum nu ar fi putut intra in cladirea institutiei pe o alta usa de acces decat cea destinata publicului si in afara programului de lucru cu publicul", se arata in denuntul formulat de avocatul Elenina Nicut din Baroul Bucuresti.