Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit, miercuri, cu reprezentantii Politiei Rutiere, ai Administratiei Strazilor, ai RATB si ai directiilor de specialitate, pentru a discuta despre strategia de implementare a sistemului de benzi unice pentru transportul public de persoane, transmite Agerpres.

Banda RATB Dorobanti 5Foto: Hotnews

Reprezentantii RATB au propus implementarea unui proiect-pilot de benzi unice pentru 12 artere mari din Capitala, pe o suprafata de 20,5 km, prin care ar creste viteza de exploatare de la 13 km/ora la 20 km/ora, se arata intr-un comunicat transmis, miercuri, de PMB.

Gabriela Firea a sustinut ca implementarea sistemului de benzi unice este prioritara pentru Capitala.

"Proiectul benzilor unice are la baza mai multe studii de trafic, realizate de specialisti atat din tara, cat si din strainatate, studii care demonstreaza ca mai multe artere din Bucuresti se pot adapta acestui sistem, fara sa afecteze in mod negativ traficul.

Avand in vedere ca pana in acest moment exista putine artere unde avem benzi unice, iar unele din acestea sunt impracticabile din cauza masinilor parcate ilegal, este necesara o coordonare clara cu Politia Rutiera, pentru reglementarea acestor situatii care au efecte asupra traficului.

Traficul din Bucuresti se va degaja semnificativ daca va exista coordonare interinstitutionala", a declarat primarul general.