Judecatorul care a decis arestarea preventiva a celor trei romani din dosarul Sky News noteaza in motivarea deciziei ca informatiile furnizate in reportajul jurnalistilor britanici pot fi apreciate ca unele ce pun in pericol securitatea nationala si ca a fost necesara reactia statului roman, relateaza Mediafax.

"Se poate aprecia ca datele si informatiile comunicate verbal si surprinse in materialul video al postului britanic de televiziune (¬) au pus in pericol securitatea nationala", isi incepe judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti pasajul in care motiveaza hotararea de a-i aresta preventiv pe romanii Szantos Aurelian, Pantics Levente si Pantics Atilla.

Magistratul noteaza ca nu poate fi luata in considerare apararea celor trei prin care se sustine ca nu au stiut de obiectivul materialului video, pe motiv ca desfasurarea evenimentelor le-ar fi putut crea macar suspiciuni.

"Inculpatii nu pot invoca propria naivitate si convingerea sincera a participarii intr-un film in contextul in care toata modalitatea de desfasurare a filmarii le putea crea macar suspiciuni asupra naturii reale a acesteia. Pe de alta parte, nu poate fi ignorata usurinta acceptarii rolurilor atribuite, in pofida inexistentei vreunui document semnat cu producatorii sau beneficiarii acelui film care sa ateste realitatea naturii filmului", se arata in motivarea deciziei de arestare.