Trei persoane au fost arestate la Marsilia, dupa o serie de incidente intre persoane neidentificate si romii instalati intr-o tabara aflata la nord de marele oras franceze, scrie Le Figaro, care precizeaza ca mai multe persoane au fost ranite in urma acestor incidente.

In spatele gratiilor verzi care blocheaza intrarea in tabara, construita in cladiri industriale dezafectate, circa zece persoane povestesc ca au fost atacati in week-end. "Ne e frica tuturor", spune Andrada, o tiganca de 15 ani, care adauga ca traieste de 5 ani la Marsilia, unde urmeaza si scoala. "Prima oara, au venit si ne-au spus: 'tineti-va gura, romanilor", ne-au spus sa plecam", spune tanara. Ulterior, atacatorii au revenit si au aruncat cu sticle si alte obiecte in tabara, iar mai multi romi au fost raniti.

Parchetul a recomandat prudenta in ceea ce priveste derularea faptelor. O prima altercatie a intervenit luni, spre orele 22,00, "intre indivizi apartinand pe de o parte comunitatii roma si tineri maghrebieni, pe de alta parte".

Un tigan de 40 de ani a fost ranit la brat cu o sabie japoneza tip katana. Dupa miezul noptii, mai multi tigani au fost raniti usor "cu alice, probabil impuscate (...) Pare sa fi fost accidental, ar fi fost raniti de un prieten care manipula o arma, un calibru mic", potrivit parchetului. De asemenea, se pare ca a fost aruncat si un cocktail molotov, care insa nu a explodat.

Sapte persoane au fost internate, potrivit sursei judiciare, printre care si un adolescent de 14 ani. In total, au fost arestate trei persoane, dintre care doua marti, dupa ce s-au aruncat din nou pietre.

Politia a intarit dispozitivul in jurul taberei de romi.