Ciobanii ameninta cu noi proteste in Bucuresti daca Guvernul nu rezolva problema atacurilor animalelor salbatice
Cauzele ar fi numarul mare de ursi si faptul ca administratorii fondurilor de vanatoare nu hranesc animalele, iar cand o fac, utilizeaza carne si dulciuri expirate, care stimuleaza "premisele de a ataca animale domestice, populatia" si cresc "capacitatea de a se inmulti usor si repede", precizeaza federatia.
"Doar din randul membrilor nostri, am fost informati de 29 de atacuri ale ursilor care s-au soldat cu 6 internari in spital si 1 decedat, din randul ciobanilor. In judetul Brasov au fost semnalate atacuri ale lupilor, numai in zona Sacele rapind 300 de oi in ultimele 7 zile. Datorita (sic!) conditiilor prielnice si schimbarilor climatice din timpul iernii, ne confruntam cu o incarcatura excesiva pe habitate, ajungand ca in Platoul Bucegi sa avem cu 317% mai multi ursi decat prevede legislatia europeana, conform unui studiu privind diminuarea impactului dintre om si urs", sustin oierii in comnicatul remis HotNews.
Ciobanii cer Guvernului, printre altele, simplificarea procedurii de despagubire in cazul afectarii culturilor vegetale, pomilor fructiferi, pasunilor si efectivelor de animale domestice, eliminarea in regim de urgenta a animalelor gasite in exces, recunoasterea mistretilor ca distrugatori si introducerea in legislatie a unor prevederi prin care sa se acorde pensie de intretinere persoanelor cu infirmitati cauzate de atacuri, iar in cazul mortalitatilor, pensii de urmas de catre administratorii fondurilor de vanatoare.
In decembrie 2015, peste trei mii de ciobani au protestat in Parcul Izvor din Capitala impotriva legii care limiteaza numarul de caini pe care crescatorii de animale il pot folosi pentru protejarea stanii si interzice infiintarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic. Atunci, ciobanii au rupt cordonul de jandarmi si au intrat in curtea Parlamentului.

Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Soarta Măsurii 3 pentru finanțarea IMM-urilor a devenit incertă / Ministrul economiei nu vrea să spună ce se întâmplă cu proiectele depuse de firme
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Evaluare Națională 2021. Ce s-a eliminat din materia de examen la limba română și care sunt provocările primului examen fără celebrele „comentarii literare”
nu o mai rostogoliti pt viitorii
ca o fi buna, proasta, macar luati-o, daca-i proasta se poate corecta
si aveti specialisti, chiar "pe felie"
abureala nu tine, doar prostesti prostii .. si da, sunt destui
Alea nu sunt bune la braconat !.
Sa fie dotati cu un pistol de 1 kg de calibru mare !
Asa ar trebuii sa aiba !. Toti gardienii din parcuri au ! .
Trebuie sa aiba si ciobanii !
Vaicareala cu atacurile ursilor este o ,,placa'' veche si stupida ca sa justifice viata lor grea de la stana !!!!
Dar este ca vaicareala din povestea lui Ion Creanga cu drobul de sare de pe soba din ..Prostia omenesca'' !!!
Iar ideea de a fi despagubiti de stat daca il ataca ursul este o nemernicie ! . Ei sunt angajati in afaceri private de oierit , si sa fie despagubiti de firme de asigurare ca orice angajat din fabrica acidentat mortal la locul de munca din cauze neimputabile lui !
Adica el vinde branza si casul prin sate ,,cum vrea muschii lui '', dar sa fie despagubit pe spinarea poporului daca il ataca ursul ????. El nu are dreptul mai mult la despagubiri ca turistii obisnuiti!!. Unde ajungem daca am despagubii toti turistii care sunt atacati ursi in paduri !!