Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II, cel mai mare de la granita cu Ungaria si singurul de pe autostrada, ramane inchis, marti, pana la 14,30, deoarece lucrarile la sistemul informatic nu au fost finalizate in timpul estimat initial, potrivit News.ro.

Politia de Frontiera Arad a anuntat ca Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nadlac II ramane inchis pana marti, la ora 14.30.

"Restrictia de trafic instituita in data de 16.08.2016, in Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II (autostrada) - Csanadpalota se prelungeste pana in jurul orei 14.30. Aceasta se aplica numai pentru autoturisme si autocare", conform politistilor.

Prelungirea restrictiei a fost decisa pentru ca echipele de tehnicieni nu au reusit sa instaleze noile echipamente ale sistemului informatic pana la ora 13,00.

Contactat de News.ro, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Laura Bondar, a declarat ca lucrarile constau in schimbarea echipamentelor de comunicatii dintr-o toneta avariata in urma unui accident rutier petrecut in 2015, ceea ce presupune si reinstalarea unor programe informatice.

PTF Nadlac II este cel mai tranzitat punct de la granita cu Ungaria, multe dintre persoanele care calatoresc in afara tarii schimbandu-si traseul obisnuit odata cu deschiderea autostrazii pan-europene, astfel ca vamile din Bihor, Satu Mare sau Timis sunt utilizate mai putin.

Conform unei statistici publicate de Politia de Frontiera, in lunile iunie si iulie, vamile din vestul tarii au fost tranzitate de 2.935.000 de persoane. Prin PTF Nadlac II au trecut 1.200.000 de persoane, in timp ce prin Bors (Bihor) au trecut 960.000 de persoane.