Curtea de Apel Bucuresti dezbate marti contestatia DNA impotriva deciziei instantei inferioare privind neluarea masurii controlului judiciar fata de primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, in dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie, scrie Agerpres.

UPDATE: Lia Olguța Vasilescu a declarat marți dimineata, la intrarea în Curtea de Apel București, că nu are motive să se teamă si că e increzatoare va câștiga procesul in care este implicata.

"Nu am niciun motiv să mă tem, pentru că eu cred că o să câștigăm. Denunțătorul este de fapt transformat într-un hărțuitor, pentru că văd că scrie în continuare tot felul de prostii, de mizerii despre mine", le-a declarat jurnalistilor Olguta Vasilescu.

In 9 august, Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea procurorilor DNA de luare a masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, insa decizia a fost atacata de procurorii anticoruptie.

In timpul procesului, un procuror de la DNA le-a cerut judecatorilor sa ii interzica primarului din Craiova participarea la emisiuni radio si de televiziune, dar si sa se apropie de martorii si denuntatorii din dosarul sau. Procurorul a declarat in sala de judecata ca Lia Olguta Vasilescu a prezentat selectiv la posturi de radio si televiziune, precum si pe Facebook, date din dosarul sau si a cautat sa il discrediteze pe denuntatorul Petru Becheru prin publicarea unei fotografii a acestuia.

"Solicitam instantei sa-i interzica inculpatei sa mai publice date din dosar, pentru ca martorii se simt timorati si amenintati. Va rog sa obligati inculpata sa nu se mai prezinte la radio si televiziuni si sa nu se mai apropie de martori si denuntatori", a mai spus procurorul.

De cealalta parte, Lia Olguta Vasilescu a declarat ca, daca in cazul ei se va lua masura controlului judiciar, atunci nu isi va mai putea exercita functia de primar, deoarece nu va mai avea voie sa se apropie de angajati din Primaria Craiova care au calitatea de martor.

Lia Olguta Vasilescu a explicat ca, dupa ce a fost retinuta de procurori in 30 martie, in spatiul public au aparut, pe langa comunicatele DNA, informatii 'pe surse' din dosarul sau, iar Petru Becheru a publicat pe Facebook materiale amenintatoare la adresa ei.

Procurorii DNA au solicitat Tribunalului Bucuresti luarea masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, pe motiv ca aceasta a incercat discreditarea unui martor denuntator din dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie.