Mii de pelerini ortodocsi si greco-catolici s-au adunat la Nicula, localitate aflata in judetul Cluj, catre care pornesc, in fiecare an, credinciosii din Transilvania, dar si din alte parti ale tarii, pentru a vedea Icoana Facatoare de Minuni a Sfintei Maria, informeaza Agerpres.

Pelerinii pornesc cu cateva zile inaintea marii sarbatori a Adormirii Maicii Domnului, din toate colturile tarii, iar din orasul Gherla cei mai multi parcurg pe jos cei sapte kilometri pana la Nicula, unde se afla o importanta manastire ortodoxa, dar si un lacas de cult greco-catolic.

Cei doi inalti prelati, reprezentanti ai celor doua culte - mitropolitul Clujului Andrei Andreicut si episcopul Florentin Crihalmeanu - au lansat credinciosilor indemnul de a participa la acest eveniment religios, care este unul dintre cele mai mari care se organizeaza anual in Romania.

Astfel, duminica va avea loc, incepand cu ora pranzului, procesiunea de la Biserica Sf. Nicolae din Gherla catre Manastirea Nicula, condusa de mitropolitul Andrei, care ii va avea alaturi pe PS Macarie, episcopul roman al Europei de Nord, pe PS Varlaam Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal, si pe PS Ignatie Muresanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei si Portugaliei.