Fortele Navale Romane organizeaza, duminica, o serie de evenimente cu ocazia Zilei Marinei, la Braila si Tulcea, care cuprind expozitii si ateliere interactive ale Marinei Militare, dar si exercitii demonstrative, jocuri si concursuri marinaresti, informeaza Mediafax.

Ziua Marinei Romane 12Foto: Facebook - MAPN / Anca Ciornei

Astfel, nave militare fluviale, ateliere interactive, expozitie de tehnica si armament, precum si alte surprize, au fost pregatite special pentru publicul din Braila si Tulcea, duminica, de catre marinarii militari.

In premiera, la Braila, navele militare fluviale au fost acostate in zona Falezei Dunarii, iar la Tulcea, vizitatorii sunt asteptati in Portul Militar in intervalul orar 10.00 - 14.00.

De asemenea, tot duminica, Statul Major al Fortelor Navale organizeaza ceremonii militare si religioase cu depuneri de coroane de flori, in memoria celor care isi dorm somnul de veci in adancul apelor, in garnizoanele de marina.

Acestea sunt organizate la Constanta, la Monumentul Crucea Marinarilor, de pe faleza, la Mangalia, la Monumentul Marinarului Erou de la Muzeul Marinei, si la Tulcea, la Cimitirul Eroilor din municipiu.

La ceremonii iau parte reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai autoritatilor publice locale, Bisericii Ortodoxe Romane, ligilor si asociatiilor profesionale ale marinarilor, veterani de razboi, ofiteri in rezerva si in retragere.