Aproape 50 de soferi care circulau cu viteza peste limita legala pe Autostrada A2 au fost depistati de politie cu ajutorul unui radar pus pe o autospeciala neinscriptionata, in trei zile de verificari, a anuntat Politia Romana, citata de Mediafax.

Soferi amendati pentru depasirea vitezei pe A2Foto: Politia Romana

In intervalul 9-11 august, politistii de la Rutiera au desfasurat actiuni de control pe Autostrada Bucuresti-Constanta, folosind o autospeciala neinscriptionata, dotata cu aparat radar.

"Politistii Brigazii Autostrazi si Misiuni Speciale au actionat pe Autostrada Bucuresti-Constanta cu o autospeciala neinscriptionata, dotata cu aparat radar, pentru siguranta traficului rutier.In urma actiunii, politistii au depistat 49 de conducatori auto care nu au respectat limita legala de viteza si au retinut 24 de permise de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce vehicule, pentru depasirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h", conform unui comunicat difuzat sambata de Politia Romana.

Politistii spun ca vor continua actiunile cu autospeciala neinscriptionata si in minivacanta de Sfanta Maria.

Ministerul Afacerilor Interne anunta vineri ca peste 20.000 de politisti, pompieri si jandarmi au fost mobilizati pentru a asigura masuri de ordine la 600 de manifestari publice, programate la acest final de saptamana.

"Peste 1.300 de politisti rutieri vor fi mobilizati la nivel national pe cele mai aglomerate drumuri nationale si autostrazi, avand in vedere ca majoritatea romanilor beneficiaza de un week-end prelungit, iar foarte multi cetateni vor merge in localitati unde se vor organiza manifestari religioase sau in statiuni turistice", atentiona MAI.