Papa Francisc a luat prin surprindere 20 de foste prostituate, printre care si sase romance, cand a venit si a batut la usa apartamentului din Roma in care acestea locuiau, pentru a discuta cu ele timp de o ora, scrie AFP.

Papa FranciscFoto: Captura Youtube.com

Pontiful argentinian a denuntat in mod regulat traficul de fiinte umane care se afla in spatele unei marti parti din prostitutie drept o "crima impotriva umanitatii".

Potrivit unui comunicat al Vaticanului, grupul era format din sapte nigeriene, sase romance, patru albaneze, o tunisiana, o ucraineana si o italianca, cu varste de circa 30 de ani.

Salvate dintr-o retea de trafic de femeie dupa ce "au suferit grave violente fizice si au fost plasate sub protectie", ele sunt gazduite azi de o asociatia catolica intr-un apartament din nordul Romei, potrivit sursei citate.

Aceasta vizita se inscrie in cadrul unei "vineri a milostiveniei", in care papa face de fiecare data o vizita privata, in cadrul Jubileului milostiveniei.

Acesta s-a mai intalnit si cu toxicomani, preoti batrani, refugiati, persoane care sufera de maladii mentale, persoane in stare vegetativa, cel mai adesea la Roma sau in imprejurimi.

In iulie, a dedicat "vinerea milostiveniei" copiilor dintr-un spital din Cracovia, dupa ce s-a recules la fostul lagar de concentrare Auschwitz-Birkenau.