Ministerul Afacerilor Externe a anuntat vineri la solicitarea Mediafax ca in accidentul din Italia, regiunea Puglia, in care un roman si-a pierdut viata, exista 10 persoane ranite, din care una se afla in stare grava la reanimare, iar trei au un diagnostic rezervat.

"Consulatul Romaniei la Catania a fost notificat cu privire la producerea unui accident in care au fost implicati mai multi cetateni romani. In incidentul produs in cursul zilei de ieri, 11 august 2016, in apropierea localitatii San Severo, regiunea Puglia-Italia, un cetatean roman si-a pierdut viata si alti 10 au fost raniti", a precizat MAE.

Consulatul Romaniei la Catania a informat ca o victima este internata in stare grava la reanimare, trei victime prezinta un diagnostic rezervat, iar starea de sanatate a celorlalte sase persoane este stabila.

Ministerul precizeaza ca reprezentantii oficiului consular au facut demersuri pentru identificarea victimelor si pentru informari referitorare la starea de sanatate a persoanelor ranite. De asemenea, consulul mentine legatura telefonic cu o parte dintre rudele victimelor.

Cel putin o persoana a murit, iar alte noua au fost ranite, unele fiind in stare critica, dupa ce un microbuz care transporta angajati sezonieri romani s-a lovit cu un camion, joi, in regiunea italiana Puglia, in sudul Italiei, potrivit informatiilor publicate de Corriere del Mezzogiorno.

Accidentul a avut loc joi la pranz pe Drumul national italian SS16, in apropierea localitatii San Severo, situata in regiunea Puglia. Un microbuz inmatriculat in Italia care transporta muncitori sezonieri romani s-a lovit frontal cu un TIR. Un roman in varsta de 24 de ani a murit in accident.