Parchetul Judecatoriei Sectorului 3 a deschis un dosar penal si face cercetari pentru ucidere din culpa in cazul unei fetite de un an si sapte luni care a murit duminica, la Spitalul "Victor Babes", la o saptamana dupa ce fusese diagnosticata cu "faringoamigdalita acuta" intr-o clinica privata, unde i-a fost recomandat tratament cu antitermice, transmite News.ro.

Oficiali ai Parchetului Judecatoriei Sectorului 3 au declarat joi, pentru News.ro, ca acest dosar a fost deschis dupa ce presa a prezentat detalii despre decesul fetitei.

Cercetarile in acest caz vor fi facute pentru ucidere din culpa, la dosar fiind in prezent doar copii ale documentelor medicale, urmand ca pe parcursul anchetei sa fie ridicate si originalele.

In perioada urmatoare, anchetatorii vor stabili si ce persoane vor fi audiate in acest caz, au precizat sursele citate. Managerul Spitalului "Victor Babes", Emilian Imri, a declarat ca a fost declarat caz medico-legal si nu poate da informatii decat familiei si anchetatori, daca vor cere documente si date din fisa medicala a fetitei.

Gazeta Sporturilor a scris despre acest caz, tatalul fetitei Alexandra Cernea povestind ce s-a intamplat din 5 august, cand micuta a fost dusa prima data la spital, pentru ca facuse febra, pana in 7 august, cand a murit la Spitalul "Victor Babes", dupa ce i-a fost pusa o perfuzie cu glucoza.

Parintii au mers cu fetita, in 5 august, la Spitalul "Marie Curie", dar pentru ca era coada la camera de garda, au dus-o la o clinica privata, unde medicii i-au pus diagnosticul de "faringoamigdalita acuta" si i-au prescris antitermice, fara a o interna.

Intrucat, in urma tratamentului cu antitermice, fetita avea in continuare febra mare, parintii acesteia au vorbit cu medicul de familie, care le-a spus sa mearga la Spitalul "Victor Babes". Dupa ce a fost consultata de medicii de la Spitalul "Victor Babes", parintii au semnat ca o iau acasa, fiindu-i prescris tot tratament cu antitermice.

Tatal fetitie, Alexandru Iulian Cernea, precizeaza ca medicii i-au spus ca o pot lua acasa, dar daca starea acesteia se inrautateste, trebuie sa se intoarca la spital.

In aceeasi zi, intrucat fetita se simtea tot mai rau, era molesita si avea in continuare febra mare, parintii au dus-o din nou la Spitalul "Victor Babes", unde i-a fost pusa o perfuzie cu glucoza, iar la scurt timp dupa a intrat in stare de soc.

Medicii au incercat aproximativ doua ore sa o resusciteze, insa nu au mai putut sa o salveze.