Vremea se va raci accentuat si in sud-est si va deveni racoroasa in toata tara, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Vineri

In tara, cerul va fi variabil in vest, dar va avea innorari temporar accentuate, mai ales in cursul zilei, in celelalte regiuni. Local in centru, sud si est si izolat in rest vor mai fi averse si descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi punctiform 20...25 l/mp.

Vantul va avea unele intensificari in Dobrogea, iar in cursul zilei si in estul si sud-vestul teritoriului.

Temperaturile maxime se vor situa intre 16...17 grade in Transilvania si in Subcarpatii Getici si 27 de grade in sudul Olteniei, iar temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 6 si 16 grade.

Valorile termice vor fi in scadere accentuata fata de intervalul precedent, astfel incat vremea va deveni racoroasa pentru aceasta data.

Cerul va avea innorari indeosebi in cursul zilei, cand temporar vor mai fi ploi si, posibil, descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

Temperatura maxima va fi de 20...21 de grade, iar cea minima va fi de 14...15 grade.

La munte, vremea va fi in general instabila si va continua sa se raceasca.

Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si indeosebi in cursul zilei, pe arii relativ extinse vor fi mai ales averse si descarcari electrice, iar cantitatile de apa vor depasi punctiform 20...25 l/mp cu precadere in zona Caratilor Meridionali si de Curbura. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor.

Sambata

Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul ploilor fata de ziua anterioara. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, mai ales in prima parte a zilei indeosebi in zona Carpatilor Meridionali, unde insa numai izolat si trecator va ploua slab.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele pe creste. Temperatura aerului va creste usor.

Duminica

Vremea va fi predominant frumoasa. Cerul va fi mai mult senin ziua, insa va prezenta unele innorari spre sfarsitul intervalului in masivele nordice, unde pe spatii mici trecator va ploua slab si vor fi posibile descarcari electrice.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari temporare. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.