Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, va fi prezent sambata la ceremoniile religioase de la Palatul Regal oficiate la catafalcul Reginei Ana, a confirmat, pentru Agerpres, Biroul de presa al Patriarhiei Romane.

Patriarhul Daniel, omagiu pentru Regina AnaFoto: basilica.ro

Potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, Intaistatatorul BOR va fi prezent, la ora 10,30, la Palatul Regal, alaturi de Arhiepiscopul Targovistei Nifon si de Mitropolitul ortodox roman al Europei Occidentale si Meridionale Iosif.

Banescu a precizat ca Patriarhul nu va merge la Curtea de Arges. Potrivi Casei Regale, sambata, de la ora 10,30, in Sala Tronului va avea loc o scurta ceremonie religioasa in prezenta ierarhilor Bisericii Ortodoxe Romane si ai Bisericii Catolice.

Evenimentul va fi consacrat Familiei Regale a Romaniei si Familiilor Regale straine prezente la funeralii.

Patriarhia Romana preciza saptamana trecuta ca, in conformitate cu protocolul stabilit de Casa Regala, vor exista sase momente solemne de rugaciune, dintre care trei savarsite de ierarhi ai BOR la Castelul Peles, in Sala Tronului a Palatului Regal din Bucuresti si slujba de inmormantare din incinta Necropolei Regale a noii Catedrale Arhiepiscopale de la Curtea de Arges.