Procurorii DNA cer instantei supreme sa inlocuiasca masura arestului la domiciliu cu arestul preventiv in cazul lui Bogdan Olteanu, fostul viceguvernator al BNR spunand ca spera sa ramana acasa sau sa fie cercetat in libertate, in dosarul in care este acuzat ca a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii, transmite News.ro.

Bogdan OlteanuFoto: AGERPRES

Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca joi contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie dupa ce, in 29 iulie, un judecator de drepturi si libertati de la instanta suprema a decis ca Bogdan Olteranu sa fie plasat in arest la domiciliu, respingand cererea procurorilor de arestare preventiva.

Decizia a fost contestata si de Bogdan Olteanu, care vrea sa fie lasat in libertate sau sa fie luata in cazul sau cel mult masura controlului judiciar.

"Sper sa raman acasa. Va fi o zi lunga", a declarat Bogdan Olteanu, la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Fostul viceguvernator al BNR a fost audiat, miercuri, la DNA, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta, el declarand ca nu este vinovat, dar crede ca ceea ce era sa se intample cu el, s-a intamplat, iar de acum ramane sa isi gaseasca dreptatea.

Bogdan Olteanu a spus ca spera ca, dupa judecarea contestatiei sale, instanta suprema sa retraga masura arestului la domiciliu si sa fie lasat liber.

Bogdan Olteanu a fost pus sub acuzare pentru trafic de influenta si este in arest la domiciliu din 29 iulie, iar in 1 august a demisionat din functia de viceguvernator al BNR.