Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a declarat, miercuri, ca la prima rectificare bugetara din acest an nu au fost prevazuti in mod expres bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului, precizand ca Secretariatul General al Guvernului poate aloca fonduri in acest sens din suma de 50 de milioane de lei alocata suplimentar, potrivit News.ro. Dragu a mai spus ca au fost alocati bani pentru cresterile salariale pentru personalul clerical.

Catedrala Mantuirii NeamuluiFoto: basilica.ro

"Avem o suplimentare de 50 de milioane de lei pentru SGG. Cultele sunt in subordinea SGG. Acopera, in principiu, 10 milioane cresteri salariale pentru personalul clerical, ca urmare a majorarilor salariale ce au avut loc", a declarat ministrul Finantelor, Anca Dragu.

Ea a subliniat faptul ca personalul clerical este platit printr-o corelare de grila cu grila profesorilor.

"Exista aceasta suma globala in bugetul ordonatorului principal. Defalcarea o va face ordonatorul principal de credite pe baza analizei proprii", a precizat Dragu, intrebata daca la rectificare au fost prevazuti bani pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

Ea a mai spus ca sunt anumite biserici care necesita sprijin financiar, investitii de capital. "Ma refer in special la cele care fac parte din patrimoniul cultural. Dupa discutii cu biserica de la Sapanta, care se afla intr-un proiect de finantare, probabil ca va urma accesarea unor fonduri in acest sens", a adaugat ministrul Finantelor.