UPDATE Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana a ajuns la Castelul Peles
Masina mortuara s-a oprit pe terasa Castelului Peles, ulterior sicriul fiind ridicat si purtat pe umeri de militari din Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" pana in Holul de Onoare al castelului, unde va ramane pana miercuri la ora 18.30.
La Castelul Peles sunt prezenti principesa mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, principele Radu, principesa Elena, Alexander Philips Nixon, principesa Sofia, principesa Maria si Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Casei Regale, preoti catolici si ortodocsi.
In Holul de Onoare al Castelului Peles a avut loc o scurta ceremonie religioasa.
La Sinaia a plouat torential marti timp de cateva ore. Cu aproximativ 30 de minute inainte de sosirea cortegiului funerar ploaia s-a oprit.
Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana a fost adus in tara marti.
Dupa sosirea aeronavei pe Aeroportul Otopeni, la ora 14.59, a avut loc o scurta ceremonie militara si religioasa, in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, domnul Alexander Nixon, Principesa Sofia, Principesa Maria, domnisoara Elisabeta Maria Biarneix - fiica Principesei Sofia, domnul Andrew Popper, seful onorific al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I, IPS Nifon, domnul Consilier Prezidential Andrei Muraru si staff-ul Casei MS Regele Mihai.
De asemenea, la ceremonie a fost prezent si Arhiepiscolul Ioan Robu, care a rostit o rugaciune in limba latina, scrie Mediafax.
Pana sambata 13 august vor avea loc ceremonii funerale in Sinaia, Bucuresti si Curtea de Arges. Regele Mihai I nu va participa la aceste evenimente, din motive de sanatate, potrivit unui comunicat al Casei Regale.
Slujba de inmormantare a Reginei Ana este programata pentru sambata, la ora 15.00, in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges.
Regina Ana a murit pe 1 august, la Spitalul din Morges, in Elvetia.

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Ce-ati zice , ca de exemplu Coreea de Sud .
multumim hotnews ca ne umpleti timpul cu informatii absolut inutile...
"regina" asta a voastra a pus prima oara piciorul in Romania cand avea 60 ani...
e ca si cum peste inca 20 ani, cineva mi-ar zice.. tu stii ca esti regele unei insule din pacific ? wow ce tare, sunt rege si habar nu aveam :))))))))))