Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana a fost adus marti dupa-amiaza la Castelul Peles, aflat pe domeniul regal din Sinaia, transmite Agerpres.

Masina mortuara s-a oprit pe terasa Castelului Peles, ulterior sicriul fiind ridicat si purtat pe umeri de militari din Regimentului 30 Garda "Mihai Viteazul" pana in Holul de Onoare al castelului, unde va ramane pana miercuri la ora 18.30.

La Castelul Peles sunt prezenti principesa mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, principele Radu, principesa Elena, Alexander Philips Nixon, principesa Sofia, principesa Maria si Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Casei Regale, preoti catolici si ortodocsi.

In Holul de Onoare al Castelului Peles a avut loc o scurta ceremonie religioasa.

La Sinaia a plouat torential marti timp de cateva ore. Cu aproximativ 30 de minute inainte de sosirea cortegiului funerar ploaia s-a oprit.

Sicriul cu trupul neinsufletit al Reginei Ana a fost adus in tara marti.

Dupa sosirea aeronavei pe Aeroportul Otopeni, la ora 14.59, a avut loc o scurta ceremonie militara si religioasa, in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, domnul Alexander Nixon, Principesa Sofia, Principesa Maria, domnisoara Elisabeta Maria Biarneix - fiica Principesei Sofia, domnul Andrew Popper, seful onorific al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I, IPS Nifon, domnul Consilier Prezidential Andrei Muraru si staff-ul Casei MS Regele Mihai.

De asemenea, la ceremonie a fost prezent si Arhiepiscolul Ioan Robu, care a rostit o rugaciune in limba latina, scrie Mediafax.

Pana sambata 13 august vor avea loc ceremonii funerale in Sinaia, Bucuresti si Curtea de Arges. Regele Mihai I nu va participa la aceste evenimente, din motive de sanatate, potrivit unui comunicat al Casei Regale.

Slujba de inmormantare a Reginei Ana este programata pentru sambata, la ora 15.00, in Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Arges.

Regina Ana a murit pe 1 august, la Spitalul din Morges, in Elvetia.