Un turist chinez care a incercat sa raporteze ca i s-a furat portofelul in timpul excursiei in Germania, a semnat fara sa stie o solicitare ce l-a facut sa aiba statutul de refugiat timp de aproape doua saptamani din cauza birocratiei privind azilul din aceasta tara, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Barbatul de 31 de ani, descris drept domnul L, vorbea doar mandarina.

Autoritatile germane si-au descoperit greseala dupa ce acesta, disperat, a apelat la un restaurant chinezesc local pentru traducere, a spus un reprezentant al Crucii Rosii.

Christoph Schlutermann, de la Crucea Rosie germana, a spus DPA ca barbatul "a pus in miscare un mecanism pe care nu l-a mai putut opri".

"A petrecut 12 zile captiv in jungla noastra birocratica deoarece nu putea sa comunice. Din nefericire, Germania este o tara extrem de birocratica. Mai ales in timpul crizei refugiatilor am vazut caa birocratie avem", a spus el.

Dupa ce a fost jefuit in Heilderberg, barbatul s-a dus la primarie, despre care a crezut ca este o sectie de politie, unde a semnat o solicitare de azil. El a fost dus apoi cale de 360 kilometri la un adapost pentru refugiati din Dulmen unde i s-au dat mancare si bani, ca in cazul tuturor refugiatilor.

"El pur si simplu a facut ce i s-a spus", a declarat Schlutermann.