VIDEO Drumul spre Sarmizegetusa Regia, stricat de viitura in sapte locuri
Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost rupt de ape in mai multe locuri, iar pentru siguranta turistilor, ultimii patru kilometri pot fi parcursi doar pe jos, firma care intretine drumurile judetene din zona Orastiei primind un termen de cinci zile pentru repararea caii de acces spre situl istoric.
"O comisie a Consiliului Judetean Hunedoara, condusa de vicepresedintele Mircea Bobora, s-a deplasat, luni, la fata locului si s-a decis oprirea circulatiei auto pe ultima portiune de drum de 4 km, situata pe Valea Alba.
De asemenea, s-a dispus efectuarea lucrarilor de reparatii pe sectoarele de drum afectate, in urmatoarele 5 zile, de catre firma TRAMECO S.A. Oradea, cea care are contract de intretinere si reparatii a drumurilor judetene pe zona Orastie", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Hunedoara.
Potrivit reprezentantilor CJ Hunedoara, in urma fenomenelor meteo de o intensitate deosebita - ploaie torentiala si formarea de viituri pe versanti - ce au avut loc in noaptea de duminica spre luni, in intervalul orar 17.00 - 03.00, pe drumul judetean DJ 705A: Orastie - Orastioara de Sus - Costesti - Sarmizegetusa Regia, intre situl arheologic Sarmizegetusa Regia si localitatea Costesti, s-au produs stricaciuni in sapte puncte.
Soseaua care face legatura cu Sarmizegetusa Regia a fost data in folosinta de Consiliul Judetean Hunedoara in primavara acestui an, fiind construita pe un proiect finantat din fonduri de la UE, prin Programul Operational Regional 2013.
Modernizarea drumului dintre localitatea Costesti si cetatea Sarmizegetusa Regia a inceput in luna august 2015 si a costat 18,2 milioane lei.
- +1 (3 voturi)romanii nu sunt urmasii dacilor (Marţi, 9 august 2016, 10:12) levierul [utilizator]Poate ca romanii sunt urmasii Daciilor reparate in fata blocului si spalate la iarba verde, dar urmasi ai dacilor sau romanilor n-au cum sa fie. Am vazut drumuri facute de daci si de romani de acum 2000ani, care nu sunt surpate. Romanii de astazi stiu doar sa fure si sa voteze hoti. De ce nu dati numele firmei constructoare? Ce vina ar avea cei care se ocupa de reparatie? Nu este clar ca tot ce se face prin fonduri europene pe progarme operationale este un furt in complicitate cu CJ ?raspunde trimite
- +1 (1 vot)Bataie de joc (Marţi, 9 august 2016, 12:07) MPopa [utilizator]Un drum construit in urma cu cateva luni de zile si care a costat milioane este distrus partial la prima viitura. Asta-i bataie de joc, cine a facut proiectul acolo? De cata scoala e nevoie ca sa stii ca trebuie protejat terasamentul in zonele de unde se scurg ape pe versanti sau unde apare riscul de eroziune la cresterea debitului unui rau? Va bateti joc de bani, un drum e bun daca se strica imediat ce iese din garantie sau la primul "dezastru natural" ca sa mai sifonati niste bani.raspunde trimite
- 0 (0 voturi)Terasament? (Marţi, 9 august 2016, 21:46) mcris [utilizator] i-a raspuns lui MPopaCare terasament?raspunde trimite
-

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi