Politia Romana informeaza ca a declansat verificari imediat dupa difuzarea reportajului Sky News care ii arata pe doi traficanti dispusi sa vanda arme pe teritoriul Romaniei, iar din primele verificari rezulta ca modelul armelor prezentate in imagini este din categoria armelor de vanatoare, detinute legal in tara noastra de membrii asociatiilor de vanatori, colectionari, precum si de personalul silvic. Politia precizeaza ca, pana la acest moment, nu au fost obtinute date din care sa rezulte ca armele ar proveni din savarsirea infractiunii de contrabanda.

Presupusi traficanti de arme din RomaniaFoto: Captura YouTube

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Inspectoratului General al Politiei Romane, politia a declansat inca de duminica verificari, "cu sprijinul celorlalte institutii din sistemul de securitate nationala", iar din primele informatii a rezultat ca modelul armelor prezentate in imagini este din categoria armelor de vanatoare.

"Pana la acest moment, nu au fost obtinute date din care sa rezulte ca armele ar proveni din savarsirea infractiunii de contrabanda", precizeaza IGPR, informand ca sunt continuate verificarile "pentru clarificarea situatiei de fapt si stabilirea unor eventuale incalcari ale normelor privind regimul juridic al armelor si al munitiilor".

"Pe parcursul verificarilor, se vor folosi si canalele de cooperare politieneasca internationala", se arata in comunicatul de presa.