Traficul rutier pe DN39 Constanta - Mangalia se desfasoara cu dificultate luni, mai ales pe raza statiunii Eforie Nord precum si la Agigea, dupa ce doua dintre cele patru benzi ale drumului au fost inchise din cauza lucrarilor de la podul de la Agigea, informeaza centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane. Potrivit Digi24, s-au format cozi kilometrice intre Agigea si Tuzla, pe sensul spre Bucuresti. Politia anunta ca, pentru a ocoli zona podului in lucru de la Agigea (situat pe DN39), soferii pot sa foloseasca noul pod care face legatura intre A4 si Eforie Nord.

Potrivit Infotrafic, pentru a ocoli zona podului in lucru de la Agigea (situat pe DN39), conducatorii auto care vin de pe autostrada A4, pot sa foloseasca noul pod. Astfel, inainte de iesirea de pe autostrada A4 in DN39, acestia se pot incadra pe benzile din dreapta, care urca pe pasarela peste DN39 (conform indicatorului TEM A4 - Port Constanta), apoi, la finalul autostrazii, la intersectia cu sens giratoriu, urmeaza prima iesire, trec peste noul pod si ies de pe DN39A in DN39, peste pasarela, la Eforie-Nord.

In sens invers (dinspre Mangalia), la iesirea din Eforie-Nord, se vireaza dreapta pe DN39A (conform indicatorului RO-RO Port Sud Agigea, amplasat inainte de pasarela), prima intersectie cu sens giratoriu se paraseste la a doua iesire, iar dupa traversarea Canalului Dunare-Marea Neagra pe noul pod se paraseste primul sens giratoriu la a doua iesire, dupa care se intra pe autostrada A4, pe pasarela peste DN39.

Centrul Infotrafic precizeaza ca si pe aceasta ruta ocolitoare pot aparea probleme de trafic, fiind folosita de autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 5 tone (deoarece pe vechiul pod exista restrictie de tonaj) si de catre cele care circula spre si dinspre port.