Principesa Margareta a declarat, duminica, la Savarsin, dupa slujba de pomenire a reginei Ana de la biserica ortodoxa din localitate, ca familia se va consulta cu medicii pentru a stabili daca regele Mihai poate fi prezent la inmormantare, informeaza News.ro

Principesa Margareta si principele Radu au participat, duminica, la biserica ortodoxa din Savarsin, la o slujba de comemorare a reginei Ana, la care au fost prezente zeci de persoane, in special localnici. Slujba a durat o ora si jumatate si a fost oficiala de catre arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu.

La iesirea din biserica, principesa Margareta nu a dorit, initial, sa ofere declaratii jurnalistilor, ea fiind intrebata despre eventuala prezenta la inmormantare a regelui Mihai.

"Nu pot sa vorbesc despre asta", a spus Margareta, care ulterior s-a intors catre ziaristi si a declarat ca familia se va consulta, luni, cu medicii, privind posibilitatea venirii regelui in Romania.

"O sa facem un anunt, dar trebuie sa ne consultam cu medicii, cu regele si cu sora mea, care este acolo, Maria", a spus principesa.

Ea a adaugat ca prezenta la Savarsin a fost foarte importanta pentru familie.

"Asta a fost foarte important pentru noi sa fim impreuna cu totii, aici, la Savarsin", a spus Margareta, care se afla la resedinta regala din localitate, impreuna cu principele Radu, incepand de vineri.

Clopotele au inceput sa bata la biserica ortodoxa din localitatea aradeana Savarsin dupa anuntul decesului Reginei Ana, iar pana dupa inmormantarea din 13 august vor rasuna de trei ori pe zi.