Secretarul de stat in MAI Raed Arafat considera ca nu este normal ca in Romania sa nu se fi construit in ultimii 25 de ani cel putin patru spitale noi, in conditiile in care, sustine acesta, un spital complet utilat nu este o investitie foarte mare si costa echivalentul a "cativa kilometri de autostrada", transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu e normal ca intr-o tara ca Romania 25 de ani sa nu se construiasca cel putin unul, doua, trei, patru spitale care sa inlocuiasca infrastructura veche. Indiferent cu ce scuze s-a venit la Finante, peste tot, ca nu avem bani, costurile sunt mari, totusi un spital de urgenta complet e cativa kilometri de autostrada, deci nu e o investitie atat de mare sa poti spune ca suntem in incapacitatea de a investi. (...) Romania trebuie sa aiba un plan clar de refacere a infrastructurii spitalelor de lunga durata. Nu merge altfel", a declarat Arafat, duminica, la Digi 24.

El a amintit, insa, ca se lucreaza la nivelul Ministerului Sanatati pentru construirea a trei spitale regionale care urmeaza sa fie finantate din fonduri europene si ca prin Banca Mondiala vor fi finantate lucrari de refacere pe interior, mai ales in blocul operator, pentru alte unitati.