O turista in varsta de 21 de ani din Germania, care a venit in vizita in Romania, sustine ca a fost oprita noua ore in Aeroportul Otopeni, pentru ca nu avea, pe langa pasaport, inclusiv si buletinul, desi calatorise in alte tari in aceleasi conditii, relateaza Mediafax.

Aeroportul Henri CoandaFoto: Agerpres

Tanara in varsta de 21 de ani din Germania a plecat, impreuna cu sora ei mai mare, de 23 de ani, in vacanta in Ibiza.

De acolo, fetele au venit in Romania, dupa o escala la Barcelona.

Vineri dupa-amiaza, cele doua surori au ajuns in aeroportul Otopeni din Bucuresti, unde Eva Alkadri sustine ca a fost retinuta pe motiv ca nu are documentele in regula.

"Trebuia sa ajungem in Romania, unde urma sa ne petrecem cateva zile cu prietenii. In Bucuresti am intampinat probleme. Sora mea a fost oprita in aeroport. I s-a spus ca nu are buletinul la ea si nu poate inainta. Asa ceva nu ni s-a mai intamplat. Avem pasaport european. Am calatorit cu el peste tot. Asa am si plecat din Germania spre Ibiza. Am ajuns apoi in Barcelona, de unde am plecat in aceleasi conditii spre Romania. Eu am avut noroc ca am avut buletinul la mine, altfel pateam la fel. Sora mea a prezentat, pe langa pasaport, care este in regula, si o copie a buletinului. Nu a fost luata in considerare", a declarat, pentru Mediafax, Midia, sora cea mare.

Abia dupa 9 ore turista a fost lasata sa plece.

"Noua ore, atat am asteptat sa-mi revad sora retinuta de cei de la aeroport. Nici macar nu mi-au permis sa stau cu ea cat timp a fost acolo. Au lasat-o sa plece sambata la ora 00.30, abia dupa ce i-a sosit buletinul. O sa vorbim cu un avocat. Nu poate ramane totul asa", a spus Midia.

La randul ei, Eva a declarat pentru Mediafax ca nu s-a gandit ca va trai asa ceva.

"Nu sunt o infractoare. Nici nu stiu ce am facut in aceste noua ore. Sunt cu nervii intinsi la maxim. Au vrut neaparat buletinul, desi aveam pasaportul. Nu inteleg cum de pana aici nu m-a intrebat nimeni daca am si buletin si pasaport. Nu sunt aceleasi reguli? Ne-au stricat vacanta!", a spus Eva Alkadri.

Reprezentantii Biroului de Informatii din cadrul Politiei de Frontiera au declarat, sambata, pentru Mediafax ca la frontiera sunt opriti doar cetatenii UE care nu au documentele in regula, cartea de identitate sau pasaportul.

UPDATE - Politia de Frontiera a transmis duminica o serie de precizari cu privire la acest caz:

"La data de 05.08.2016, in jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coanda s-a prezentat pentru a intra in tara, cu o cursa din directia Barcelona, o tanara in varsta de 21 de ani, care s-a legitimat cu un pasaport eliberat de autoritatile din Siria.

Deoarece persoana in cauza nu se afla in posesia unei vize sau a unui permis de sedere valabil care sa ii permita intrarea in Romania, politistii de frontiera i-au intrerupt calatoria, urmand sa fie returnata in directia Barcelona.

Mai mult, politistii de frontiera au sanctionat compania transportatoare cu suma de 8.000 lei deoarece a imbarcat persoana in cauza fara a fi in posesia unui document care sa-i permita trecerea frontierei.

Tanara era insotita de sora ei, care s-a legitimat cu un document de calatorie eliberat de autoritatile din Germania si care a declarat ca va contacta familia aflata in Germania, pentru a intra in posesia unui document al sorei sale care sa ii permita intrarea in Romania.

Ca urmare a acestui fapt, tanara a fost indrumata in zona de tranzit a aeroportului, pana va intra in posesia documentului.

In aceeasi zi, in jurul orei 23.00, persoana in cauza a prezentat politistilor de frontiera, pe langa pasportul sirian, un permis de sedere eliberat de autoritatile germane, fapt pentru care i s-a permis intrarea in Romania".