Pompierii au identificat o serie de probleme la instalatiile electrice din statiile Metrorex, o parte dintre ele invechite, recomandarea fiind de schimbare a lor, anunta seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), care spune ca Metrorex a invocat probleme financiare, potrivit Mediafax.

Pompierii bucuresteni au terminat, saptamana trecuta, procedura de recunoastere la statiile de metrou, o activitate care a durat cinci luni de zile, a anuntat, vineri, seful IGSU, Ovidiu Vasilica.

Potrivit acestuia, planul a fost pentru a imbunatati calitatea unor eventuale interventii ale pompierilor. Printre neregulile depistate, probleme sunt in special la instalatiile electrice de la nivelul statiilor.

"Nu dam autorizatie de protectie la incendiu pentru fiecare statie in parte. Este vorba despre o tratare de ansamblu a intregii retele. Noi am facut controale, am dat rezultatele si lucram destul de bine cu Metrorex, in ideea de imbunatati in special partea de evacuare, de prevenire. Pe instalatiile electrice sunt o serie de probleme. Instalatiile electrice, o parte dintre ele, sunt invechite si ar trebui sa intre usor, usor intr-un proces de schimbare. Metrorex vine cu o serie de probleme financiare. Ei trebuie sa faca investitii. Aici suntem in momentul actual. ", a declarat Ovidiu Vasilica.

Pe 14 iunie circulatia pe magistrala M2 Berceni- Pipera din Capitala a fost oprita zeci de minute, dupa ce izolatia unei sine a luat foc la statia de metrou Piata Victoriei, sute de persoane fiind evacuate.