Tunelul de legatura intre Magistrala 1 de metrou si Magistrala 5 a fost finalizat, a anuntat Metrorex. Circulatia ar urma sa fie deschisa pe Magistrala 5, Drumul Taberei-Eroilor, in a doua jumatate a lui 2017. Acum va incepe executia ultimelor doua tuneluri ale sectiunii Raul Doamnei - Eroilor (Opera).

"Metrorex informeaza publicul larg ca, astazi, 4 august 2016, echipamentul de sapat tuneluri - Tunelling Boring Machine, botezat 'Sfanta Varvara', va intra in jurul orei 15:00 in zona de scoatere a echipamentului, zona situata langa statuia Eroilor Sanitari. Evenimentul va marca finalizarea tunelului de legatura dintre Magistrala 1 si Magistrala 5 de metrou", a anuntat joi Metrorex, intr-un comunicat de presa.

Executia tunelului de legatura dintre Magistrala 1 si Magistrala 5 de metrou, in lungime de 230 de metri, a inceput la data de 9 iulie 2016. Lucrarile pentru tunelul de legatura s-au derulat in conditii tehnice si de siguranta, cu functionarea corespunzatoare a tuturor instalatiilor care concura la realizarea unei asemenea constructii, precizeaza Metrorex. Valoarea lucrarilor pe sectiunea Raul Doamnei - Eroilor se ridica la 570 milioane de euro.

Proiectul "Linia de metrou Magistrala 5: Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei" se incadreaza in Programul Operational Sectorial - Transport, Axa prioritara 2 - Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport si in Domeniul major de interventie 2 - Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare nationale si a serviciilor pentru calatori.