Chinezii care traiesc in Hong Kong folosesc pretextul "vanatorii" de pokemoni pentru a organiza manifestatii publice pro democratie. Protestele sunt interzise in Hong Kong fara avizul autoritatilor, relateaza Los Angeles Times, citat de Mediafax.

Autoritatile din fosta colonie britanica Hong Kong, care este acum detinuta si controlata de oficialii de la Beijing, sunt ingrijorate: o miscare pro democratica se petrece in orasul chinez si manifestatia este disimulata de un motiv insolit: o vanatoare de pokemoni.

Conducatorii unui grup protestar denumit "People's Wall News" a sfatuit membrii prin intermediul retelelor de socializare sa minta politistii din Hong Kong.

Desi ei aveau o intalnire cu carater politic, au fost instruiti sa spuna fortelor de ordine ca s-au strans in numar mare ca sa "vaneze" pokemoni. Jocul a fost lansat in Hong Kong saptamana trecuta.

"Hong Kong is Not China", o alta organizatie protestatara, care lupta pentru instaurarea democratiei in Hong Kong, a organizat o intalnire de taina saptamana trecuta.

In social media, protestatarii au creat pagini de evenimente ce anuntau o "vanatoare" de pokemoni.

Politia a emis o declaratie prin care dezvaluie ca sunt la curent cu tacticile folosite de grupurile protestare si ii avertizeaza pe partizanii democratiei sa nu cauzeze tensiuni in societate.

Dincolo de strategii politice, disensiunile dintre politie si grupurile care cer independenta au fost intense in Hong Kong, in ultima saptamana.