Peste 650 de kilograme de alimente expirate au fost gasite de politisti si de inspectorii sanitari-veterinari in urma unui control facut, joi, la un depozit Antefrig din Sectorul 2 al Capitalei, in total, in urma verificarilor, fiind confiscate peste 3,5 tone de produse alimentare.

"In urma controlului efectuat de politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si specialistii ANSVSA intr-un complex comercial din Bucuresti au fost confiscate 3.569 de kilograme de produse alimentare (dintre care 659 de kilograme de produse expirate), fiind puse sub sechestru 3.350 de kilograme de alimente", au declarat oficiali din Politia Romana pentru Mediafax.

Potrivit sursei citate, bunurile confiscate si sechestrate sunt carne, produse din carne si branzeturi. In total, joi, s-au facut verificari la 37 de operatori economici fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare de 207.000 de lei.

Actiunea a vizat "combaterea evaziunii fiscale si protejarea bugetului consolidat al statului, precum si protejarea populatiei impotriva actelor de comert ilicit cu produse alimentare neconforme", se anunta joi dimineata intr-un comunicat al Politiei Romane.