Fostul director al Directiei Economice a Primariei Buzau Ion Gegea si alti cinci functionari din aceeasi institutie vor fi judecati pentru constituire de grup infractional organizat, dupa ce DIICOT Buzau a finalizat ancheta inceputa in urma cu zece luni, informeaza News.ro.

Functionarii sunt acuzati ca stergeau din sistemul informatic taxe, impozite si amenzi de circulatie ale proprietarilor unor firme sau ale unor persoane influente din municipiu.

Procurorii DIICOT Buzau au finalizat dosarul inceput in toamna anului 2015, cand au descoperit ca mai multi functionari ai Directiei Economice a Primariei Buzau obisnuiau sa stearga din sistemul informatic taxe si impozite, dar si amenzi de circulatie ale proprietarilor unor firme sau ale unor persoane fizice influente din oras.

Potrivit anchetatorilor, au beneficiat de stergerea ilegala a unor taxe peste 50 de firme apartinand unor cunoscuti sau apropiati ai persoanelor din conducerea Primariei Buzau, rude ale fostului primar Constantin Boscodeala, dar si fiul fostului viceprimar Fanica Barla.

Pe langa acestia, mai multe persoane fizice, printre care fostul prefect al judetului Buzau Maria Buleandra, comandantul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Buzau, nasul de cununie al lui Buleandra, Florinel Micheten, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Cristinel Romanescu, in prezent presedinte al Federatiei Romane de Tenis de Masa, actualul vicepresedinte al CJ Buzau Romeo Lungu, care este si finul fostului primar Constantin Boscodeala, dar si judecatorul sindic Eugen Irimia, exclus de CSM din magistratura in luna mai a acestui an, ar fi beneficiat de scutiri la plata unor amenzi de circulatie sau a unor impozite si taxe pe proprietatile detinute.

Pe langa fostul director al Directiei Economice a Primariei Buzau Ion Gegea mai sunt acuzati seful Biroului Executari Silite Persoane Juridice - Liviu Catalin Boaru, unul din sefii de serviciu din cadrul Directiei Economice a Primariei Buzau - Virgil Tosu, dar si functionarii Mihai Bogdan Neamu, Carmen George Raileanu si George Bunea.

Dosarul intocmit de DIICOT a fost inregistrat, marti, pe rolul Tribunalului Buzau, iar cei sase functionari sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat.