Traficul rutier ramane restrictionat la viteza maxima de 30 km/ora pe DJ 106 E, parte din Transalpina, in localitatea Tilisca, unde doua stanci sunt in pericol sa cada peste doua case si sosea, conform unui comunicat de presa al Prefecturii Sibiu, citat de Agerpres.

Peisaj de pe TransalpinaFoto: Captura Google Street View

'In zona se mentin masurile luate in cursul zilei de marti, 2 august, respectiv evacuarea locatarilor din cele doua case invecinate si instituirea limitei de viteza de 30 km/h pe DJ 106 E. Participantilor la trafic li se recomanda sa foloseasca drept ruta alternativa de deplasare - DJ 106 G Poiana Sibiului - Dobirca', se arata in comunicat.

Familiile din cele doua case aflate la doar 15 metri de stanca locuiesc la rude inca de marti seara. Practic, exista riscul ca stanca sa se pravaleasca peste casele lor.

Miercuri seara, la Tilisca, in zona afectata se va interveni cu o macara de mare tonaj, care va ridica cele doua stanci, cu ajutorul unei echipe de alpinisti utilitari.

Surse oficiale au precizat ca familiile care si-a construit casele chiar langa stancile care oricand se pot desprinde au primit autorizatia inainte de 1990 de la primaria din localitate. Daca stancile vor cadea peste case, Primaria Tilisca va trebui sa suporte cheltuielile privind pagubele produse, fiindca terenul pe care se afla stanca apartine administratiei locale.