Bogdan Olteanu a profitat de faptul ca era al treilea om in stat - motivare Inalta Curte
"Inculpatul a profitat de influenta detinuta in baza functiei pe care o detinea pentru a obtine sume uriase raportat la veniturile la care era indreptatit, ignorand exigentele de etica pe care le presupune calitatea de ales public. Fapta apare cu atat mai grava avand in vedere pozitia pe care o detinea inculpatul la momentul savarsirii statului, cea de presedinte al Camerei Deputatilor, considerata a treia pozitie in ierarhia functiilor statului, ceea ce ii permitea sa influenteze activitatea a numeroase institutii", se arata in motivarea judecatorilor, prin care Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu.
Magistratii mai arata faptele de care este acuzat Bogdan Olteanu reprezinta si acum un pericol pentru ordinea publica, chiar daca ele au fost descoperite de organele judiciare in luna ianuarie 2016, la aproape 8 ani de la savarsire, generand si in prezent in randul societatii "puternice reactii negative, care persista cu aceeasi intensitate".
In opinia instantei, circumstantele personale favorabile lui Bogdan Olteanu (are un nivel ridicat de instruire, nu are antecedente penale, este integrat in societate) nu pot justifica cercetarea acestuia in libertate sub control judiciar, asa cum a cerut fostul presedinte al Camerei Deputatilor.
Pe 29 iulie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea DNA de arestare preventiva a lui Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat in arest la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.
Bogdan Olteanu este acuzat ca, in perioada iulie - noiembrie 2008, in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, a solicitat si primit de la Sorin Ovidiu Vintu suma de un milion de euro si sprijin electoral in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Alinuta, nu face asta!
Il lasa pe tov. puskarel bombonicu!
Daca asta nu e recomandarea ideala pt a face parte din consiliul BNR, nu stiu ce altceva il mai recomanda.
Ah, conexiunile cu cercurile fostei securitati. Dar partea asta e o banalitate la banca nationala.
BNR e un caz extrem, pt ca asa a fost si inainte de '89 iar lucrurile s-au perpetuat profitand de opacitatea si autonomia institutiei.
publicati?
La trimiterea in judecata a lui Olteanu sacul menajer s-a evaporat si Oltenu nu mai este acuzat de luare de mita,sunt curios daca si aici milionul se va evapora !
Oare nimeni nu ia la rost procurorii pentru aceste aberatii si minciuni?