Trei politisti, dintre care unul a fost retinut, sunt urmariti penal de Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, fiind acuzati ca au primit mita pentru a clasa un dosar in care o persoana era cercetata pentru ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice, anunta Agerpres. Potrivit unui comunicat al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), cei trei politistii lucreaza la Postul de Politie Balotesti, Politia Orasului Otopeni - Formatiunea Rutiera si IPJ Ilfov - Serviciul Rutier.

Anchetatorii sustin ca, in cursul lunii martie, P.M, fata de care se efectuau cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice de catre lucratori din cadrul IPJ Ilfov - Serviciul Rutier, i-a dat suma de 1.500 euro lui F.M., care a lasat-o sa creada ca are influenta asupra politistului ce instrumenta dosarul, pentru ca acesta din urma sa propuna clasarea cauzei.

Intrucat F.M. nu avea in mod real influenta asupra politistului, acesta i-a dat suma de 1.500 de euro politistului S.V.C. de la Postul de Politie Balotesti, care, la randul sau, i-a dat o parte din suma primita, respectiv 600 de euro, lui S.G.M. - politist in cadrul Politiei Orasului Otopeni, pentru a-si trafica influenta asupra lui T.C., politist in cadrul IPJ Ilfov - Serviciul Rutier, persoana care avea in cercetare dosarul de alcoolemie al numitei P.M..

In final, S.G.M. i-a dat suma de 400 de euro lui T.C., iar acesta din urma a intocmit la data de 23 mai un referat cu propunere de clasare privind-o pe P.M., la scurt timp de la momentul primirii banilor.

In dosarul instrumentat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov s-a beneficiat de sprijin din partea Directiei de Operatiuni Speciale.