​Articol actualizat

Baroul Bucuresti va discuta pe 23 august o cerere de excludere a lui Victor Ponta depusa de Monica Macovei, dupa retragerea titlului de doctor. / Macovei: Ponta a intrat in Barou fara examen, pentru ca avea diploma de doctor

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 2 august 2016, 13:09 Actualitate | Esenţial


Monica Macovei
Foto: Facebook / Monica Macovei
Baroul Bucuresti va lua in discutie excluderea lui Victor Ponta in prima sedinta a consiliului baroului, care va avea loc la data de 23 august, in urma unei cereri in acest sens depuse de europarlamentarul Monica Macovei, in calitate de avocat, a anuntat marti Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti, citat de Mediafax. Monica Macovei a cerut excluderea "de urgenta" a lui Victor Ponta din Baroul Bucuresti, dupa ce ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a semnat luni ordinul prin care fostului premier i se retrage titlul de doctor in drept. "Ponta nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in drept, fara sa dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, asa incat nu mai poate ramane nicio o clipa in Baroul Bucuresti", arata Monica Macovei, intr-o postare pe Facebook.

Cererea Monicai Macovei catre Baroul Bucuresti:


"In atentia: Baroului Bucuresti

Domnului av. Ion Dragne, Decanul Baroului Bucuresti

Domnule Decan,

Va solicit excluderea imediata din Baroul Bucuresti a domnului Victor Viorel Ponta, intrucat acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de "doctor in drept". Titlul de doctor i-a fost retras de Ministrul Educatiei, pe baza deciziei definitive ca lucrarea a fost plagiata, astfel incat dl Ponta nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat.

Potrivit informatiilor furnizate chiar de Baroul Bucuresti, "primirea in profesie a domnului avocat Ponta Victor Viorel s-a realizat in baza dispozitiilor articolului 16, aliniatul 2 litera a) din Legea numarul 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, modificata prin Legea numarul 255/2004, in vigoare la data solutionarii cererii de primire (Romania Libera). Art. 16, aliniatul 2 litera a) din Legea profesiei de avocat prevede ca "(2) la cerere, poate fi primit in profesie, cu scutire de examen: a) titularul diplomei de doctor in drept".

Va reamintesc ca, in ianuarie 2015, am mai solicitat in scris Baroului Bucuresti, excluderea domnului Victor Ponta din profesie dupa ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universitatii Bucuresti de "renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti", insa Baroul Bucuresti nu a luat o decizie in acest sens, anuntand ca asteapta ca Universitatea Bucuresti sa accepte sau nu "renuntarea" la titlul de doctor in drept.

Consider ca situatia era clara si in ianuarie 2015, cand am solicitat in scris excluderea din Baroul Bucuresti a dlui Ponta, intrucat decizia unilaterala de a renunta la titlul de doctor in drept anula, pe cale de consecinta, si Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire in profesia de avocat cu scutire de examen pe baza diplomei de doctor in drept.

Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor in drept, prin Ordin al Ministrului Educatiei, si a Legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, va solicit sa il excludeti imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul Bucuresti pentru a respecta legea.

Cu consideratie, 2 august 2016
Monica Luisa Macovei,
Deputat in Parlamentul European"


 • Decanul Baroului Bucuresti: Cererea de excludere va fi discutata pe 23 august

Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti, a anuntat marti ca cererea de exludere din Barou a lui Victor Ponta va fi discutata pe 23 august: "Este vorba despre o cerere facuta in completarea alteia, depusa anul trecut. Baroul a formulat la acel moment o cerere la Ministerul Educatiei pentru a se comunica daca s-a emis un ordin de retragere a titlului de doctor. Atunci a fost transmis un raspuns din partea ministerului prin care se comunica ca nu exista un astfel de ordin. Sesizarea respectiva (n.r. facuta de Monica Macovei) o sa intre pe agenda Consiliului Baroului Bucuresti pe data de 23 august. Consiliul va decide prin vot daca sunt documente suficiente si daca toata lumea este lamurita sau daca se va desemna un raportor, in cazul in care sunt necesare verificari suplimentare, de exemplu, daca ordinul a fost sau nu comunicat, daca a fost sau nu contestat sau suspendat. Este posibil sa cerem si punctul de vedere al avocatului (n.r. Victor Ponta) sau chiar sa fie invitat pentru a uza de dreptul la aparare. Daca va aprecia, consiliul o va invita si pe autoarea cererii (Monica Macovei - n.red.)."

Potrivit legii 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, calitatea de avocat inceteaza "prin renuntarea scrisa la exercitiul profesiei, prin deces, daca impotriva avocatului s-a luat masura excluderii din profesie ca sanctiune disciplinara, daca avocatul a fost condamnat definitiv pentru o fapta prevazuta de legea penala si care il face nedemn de a fi avocat".

Aceeasi lege arata ca este nedemn de a fi avocat cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei, cel care a savarsit abuzuri prin care au fost incalcate drepturile si libertatile fundamentale ale omului, stabilite prin hotarare judecatoreasca, sau a savarsit abateri disciplinare grave, sanctionate cu masura excluderii din profesie dar si cel caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara.

In cazul lui Victor Ponta, ar putea fi vorba despre o eventuala excludere din barou ca urmare a unei abateri disciplinare, hotarare care s-ar putea lua de Consiliul Baroului Bucuresti daca retragerea titlului de doctor va ramane definitiva la instanta.

Potrivit legii, "inainte de a se adresa instantei de contencios administrativ competente, persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ori intr-un interes legitim printr-un act administrativ individual trebuie sa solicite autoritatii publice emitente sau autoritatii ierarhic superioare, daca aceasta exista, in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului, revocarea, in tot sau in parte, a acestuia".

Abia dupa ce o eventuala cerere de revocare a ordinului ministrului va fi solutionata, Victor Ponta s-ar putea indrepta catre instanta de contencios administrativ, intr-un termen de cel mult sase luni. Astfel, doar pentru ca procesul prin care judecatorii vor decide daca mentin sau nu retragerea titlului de doctor sa fie deschis ar putea dura sapte luni.

"In ipoteza in care se admite de catre instanta de judecata contestatia domnului Ponta, consilul baroului Bucuresti respecta hotararea instantei de contencios. In caz contrar, consiliul baroului Bucuresti va lua in discutie cauza si va proceda in consecinta. Solicitarea de excludere din barou (n.r. formulata de Monica Macovei) ramane in evidenta pana la o decizie a instantei", a explicat fostul decan al Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


10606 vizualizari

 • -37 (51 voturi)    
  De acord (Marţi, 2 august 2016, 13:20)

  Pac-pac [utilizator]

  De acord cu cucuveaua...
  • -32 (38 voturi)    
   Vorba aia,corb la corb nu-si scoate ochii, (Marţi, 2 august 2016, 15:25)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Pac-pac

   dar aici avem un procuror comunist care-i scoate ochii unui procuror pesedist !
   • +21 (29 voturi)    
    mai baieti ... (Marţi, 2 august 2016, 16:40)

    AntonPann [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    ... mai rasfirati, mai rasfirati!
   • +24 (32 voturi)    
    Postac PSD-ist (Marţi, 2 august 2016, 16:47)

    Sani [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Oh, da, Ponta a decazut asa de rau incat Dragnea a dat ordin postacilor de partid ca poate sa-l critice pe Monta.

    Apropo de comunisti, voi aveti un 'Presedinte de Onoare' care a condus reprimarea studentilor din '56 - ca si comunist, a manifestantilor din '89, a studentilor din '90,.....

    De acest Iliescu n-aveti voi postacii PSD-isti nimic de comentat?

    Iar despre Macovei, a dovedit destul ca loveste in fostii activisti comunisti.
    De fapt asta va doare, restul....pretexte!

    Hai sictir, interlop de PSD!
 • +41 (49 voturi)    
  Si alte efecte legale... (Marţi, 2 august 2016, 13:27)

  fdaniel [utilizator]

  Sunt curios ce efecte ar avea o atare (foarte normala) decizie asupra tuturor actelor, operatiunilor si alte actvitati care au legatura cu numitul VVP.

  Ce se intampla cu o rezolutie in care a fost implicat VVP ca avocat ?
  • +1 (3 voturi)    
   Io ma astept ... (Miercuri, 3 august 2016, 10:24)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui fdaniel

   ... sa-i ceara inapoi si banii castigati ilegal cata vreme s-a dat drept doctor - exista ceva sporuri in functiile pe care le-a avut care se dau pt. titlul de doctor.

   Privitor la rezolutiile in care a fost implicat ca avocat, nu cred ca are vreo importanta. In definitiv, diploma de jurist nu i-o contesta nimeni (inca), si deciziile oricum au fost date de judecatori, nu de avocat.
 • +30 (42 voturi)    
  Dinozaurii din barou n-o sa se lasa asa usor (Marţi, 2 august 2016, 13:30)

  cartofil [utilizator]

  O sa mai treaca vreo 4 ani pana cand o sa se lase induplecati sa renunte la unul dupa chipul si asemanarea lor.
  • +19 (21 voturi)    
   .... perfect adevarat ..... (Marţi, 2 august 2016, 15:32)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

   Imi amintesc de cazul Adrian Nastase - condamnat dar avocat.
 • +37 (49 voturi)    
  Si banii? (Marţi, 2 august 2016, 13:34)

  Spiky [utilizator]

  Aia incasati pe nedrept ca onorariu? Nu constituie "imbogatire fara justa cauza"? Nu trebuie confiscati?
  • -23 (31 voturi)    
   Ba da,sa vina DNA-ul cu experta aia din (Marţi, 2 august 2016, 15:26)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Spiky

   dosarul ICA ca tot este foarte priceputa ca sa calculeze prejudiciul !!!
   • +8 (12 voturi)    
    mircica, breh, te agiti pe uscat (Marţi, 2 august 2016, 18:12)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    Varanul NU iese mai repede de 10 ani...vine santaju RCS + Paguba cu terenurile Academiei..asa ca discount pentru ca e penziesh..nu il ajuta..pricepi ? spune I si pastorului sa priceapa
 • -6 (30 voturi)    
  Hm (Marţi, 2 august 2016, 13:34)

  The_Dude [utilizator]

  Pai nu e de ajuns, se pare. Nu e de ajuns sa renunte el, sa se confirme ca e plagiat, sa i se retraga diploma prin Ordin de ministru. Trebuie sa intre si in vigoare, in 30 zile de la publicare. Si poate fi si contestat, deci cale lunga pana cand e aruncat afara din Barou.
  • -12 (20 voturi)    
   Ce contestare in justitie,daca Macovei a (Marţi, 2 august 2016, 15:28)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui The_Dude

   spus ceva asa ramane,doar si acum cauta DNA ale 2 milioane furate de Dragnea&Co.,ce aici glumim?
 • +27 (43 voturi)    
  Monica. (Marţi, 2 august 2016, 13:50)

  MirceaGeorgescu1 [anonim]

  Chiar daca vine de la Monica Macovei, cererea e corecta! Impostorul sa plateasca pana la ultimul leu, ce a luat necuvenit, datorita titlului de doctor!
  • -8 (28 voturi)    
   în plus (Marţi, 2 august 2016, 14:02)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui MirceaGeorgescu1

   Ponta a fost angajat SIE, coleg cu Prună, de unde probabil a încasat niște sporuri. Pe alea cine le verifică?
   • +17 (23 voturi)    
    In Bugetul Romaniei Curtea de Conturi (Marţi, 2 august 2016, 14:35)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    poate verifica..insa tata socru One Egg..o va face ?
   • +11 (11 voturi)    
    Pai ... (Marţi, 2 august 2016, 15:28)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    ...am inteles ca tu ai acces la astfel de informatii, din "interior". Hai, varsa tot.
  • +15 (31 voturi)    
   Cum adică chiar dacă vine de la Monica? (Marţi, 2 august 2016, 14:06)

   C. Ciucu [utilizator] i-a raspuns lui MirceaGeorgescu1

   Cu atat mai mult dacă vine de la Monica Macovei!
   • -1 (1 vot)    
    corect sesizat..... (Miercuri, 3 august 2016, 13:48)

    TRABI [utilizator] i-a raspuns lui C. Ciucu

    Corect . Monicai i s-a creat o imagine incorecta prin prezentarea actiunilor ei la CE ca fiind antinationale . Cei mai multi gandesc ce vad la TV , nu au rabdarea sa se informeze la obiect .
    Apoi , Monica intotdeauna a venit cu aplicatii viabil-oneste si care chiar au fost puse in practica , atat in tara cat si la CE .
    Cu timpul se va schimba totul inspre bine .
    Ce este sigur , este ca schimbarea este in desfasurare ....Iar daca nu vrem , ne vor ajuta altii .....
  • +22 (32 voturi)    
   "Chiar daca vine de la Monica Macovei" (Marţi, 2 august 2016, 14:09)

   _CK_ [utilizator] i-a raspuns lui MirceaGeorgescu1

   Cum adică ? E un fel de neica-nimeni? Un fel de Becali ?
   • -14 (26 voturi)    
    Neica nimeni e mult spus, (Marţi, 2 august 2016, 15:30)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui _CK_

    Becali e academician pe linga dansa !!!
    • +12 (16 voturi)    
     In mintea ta e Dumnezau chiar (Marţi, 2 august 2016, 15:48)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Ciobanul, Academicianul Elucubratiilor.
     • +4 (6 voturi)    
      atata-i e (Marţi, 2 august 2016, 18:08)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      nivelul.
      e de mirare ca fiind sub nivelul labei broastei, nu-si fractureaza degetele cand tasteaza si, mult mai important, ma intreb cum de nu se electrocuteaza cand porneste calculatorul?
     • +5 (9 voturi)    
      nu iti bate capul..e mircica sau pastorul (Marţi, 2 august 2016, 18:14)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      care plescaie in studioul latrina 3, construit din banii Crescent
      • -3 (9 voturi)    
       lMai nea asta,mai schimba domnule (Marţi, 2 august 2016, 19:18)

       xrogo [utilizator] i-a raspuns lui un domn

       postarile,nu te-ai saturat de aceiasi fraza?
       • 0 (2 voturi)    
        bine ... (Miercuri, 3 august 2016, 11:49)

        dagenia [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

        .... naibii ca nu e "aceeasi" fraza; ca intram naibii in panica :))))
    • +1 (5 voturi)    
     Aici iti dau drepate! (Marţi, 2 august 2016, 20:21)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     Mai, in prostia ta, spui multe adevaruri, fara sa-ti dai seama:

     1 - In raport cu Monica Macovei, Jiji Becali, ca si tine de altfel, este pe langa;

     2 - Jiji Becali, pe langa fiind, din aceasta postura poate fi orice, chiar si academician.
     • +4 (4 voturi)    
      jiji este Magna Cum Laudae la Oi (Marţi, 2 august 2016, 23:09)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui Alius

      academia Oilor
   • +2 (4 voturi)    
    Pentru ei, da! (Miercuri, 3 august 2016, 7:47)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui _CK_

    Organismul bolnav isi apara celulele bolnav. La comunisti e la fel!
    Decerebratii astia de comunisti, injura tot ce nu este rosu! Au ajuns acum sa se injure intre ei!
    Ce te mira?
 • +22 (32 voturi)    
  perioaada 2005-2016 (Marţi, 2 august 2016, 13:53)

  zot [utilizator]

  in care a exercitat avocatura, ilegal, nu se sanctioneaza si pecuniar, pe cale de consecinta?
 • +31 (45 voturi)    
  Dpdv legal, (Marţi, 2 august 2016, 13:55)

  Cataleya [utilizator]

  M. Macovei are dreptate iar Baroul Bucuresti nu mai are absolut niciun temei legal in baza caruia sa/l mai accepte pe Ponta avocat.
  Dar probabil ca Ponta va intinde pelteaua cu cine stie ce actiuni judecatoresti, in speranta ca, de la toamna, noua conducere ii va fi din nou favorabila si il va scapa de toate aceste belele.
  • +5 (7 voturi)    
   Daca Ponta ataca in justitie decizia (Marţi, 2 august 2016, 16:00)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

   (nu stiu daca o poate face, drept sa spun) ce sa faca Baroul?
 • +23 (27 voturi)    
  S-a anuntat ca, pe 23 August, (Marţi, 2 august 2016, 14:03)

  Cataleya [utilizator]

  Baroul Bucuresti va decide daca...bla.bla.bla...
  Adica se supune la vot si chiar daca Baroul va decide excluderea sa din avocatura, hotararea nu va fi definitiva, Ponta avand dreptul sa o atace in justitie.
  Absurdistanul romanesc in toata splendoarea!
 • +19 (23 voturi)    
  Cum adica? (Marţi, 2 august 2016, 14:10)

  eek [utilizator]

  Excluderea trebuie ceruta de cineva?
 • +18 (26 voturi)    
  Dragne este un timp extrem de intransigent ! (Marţi, 2 august 2016, 14:16)

  Susufler0 [utilizator]

  Dupa stiinta mea nici nu are simpatii de stanga. chestiunea o reprezinta consilierii pt ca ei vor propune si eventual vor vota excluderea lui Ponta.

  Mitomanul isi facuse niste calcule pe vremea cand era PM si anume ca daca renunta de bunavoie la titlul de doctor n-o sa se mai puna problema modului fraudulos in care a patruns in profesie.

  PS. Iaca pozna, i-au luat titlul si acum totul este posibil
 • +13 (27 voturi)    
  fie vreme buna fie vreme rea (Marţi, 2 august 2016, 14:20)

  Motanul_incaltat [utilizator]

  Nu are cum sa nu iti placa Monica Macovei :)
  • -6 (14 voturi)    
   Da,aici ai dreptate,se vede dupa (Marţi, 2 august 2016, 15:31)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Motanul_incaltat

   plusuri !!!
   • +1 (5 voturi)    
    plusuri ca l a infundat pe El Insusi (Marţi, 2 august 2016, 18:15)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

    si bine a facut mircica, breh !
 • -2 (14 voturi)    
  dar licentele??? (Marţi, 2 august 2016, 14:49)

  MirceaIo [utilizator]

  Atentie e posibil ca in viitor sa fie retrase si licentele celor care au plagiat lucrarea de diploma. E sufficient un denunt si pac...esti ca Ponta. Deci ai plagiat lucrarea de ligenta, te stie un coleg care nu te place, denunt si ramai fara facultate.
  • +7 (9 voturi)    
   Amice (Marţi, 2 august 2016, 15:39)

   KostasP [utilizator] i-a raspuns lui MirceaIo

   Exista o mare diferenta intre un proiect de diploma (licenta) si unul de doctorat. Subiectul pt proiectul de diploma (in 99% din cazuri) este dat de profesor. Toate subiectele sunt in general repetate ciclic la cativa ani. Deci ele se repeta. Nu poate nimeni sa te acuze de plagiat la proiectul de licenta. Acum in lucrarea de doctorat trebuie sa aduci ceva nou, ceva care nu a mai fost publicat de altcineva, in trecut. Aici poate sa te acuze de plagiat. Acum ai inteles?
   • 0 (0 voturi)    
    Nu musai (Miercuri, 3 august 2016, 10:39)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui KostasP

    Chiar daca subiectele se repeta, daca tot ce faci e sa conspectezi ce-au facut altii inaintea ta, si sa copiezi nemodificate si fara sa indici sursa pasaje bune de text, ai toate sansele, in cazul unui denunt, sa ti se anuleze lucrarea de licenta.

    Ca idee generala, in orice lucrare stiintifica moderna aportul personal, ca parte din totalul de informatie, e minimal. Din cauza abundentei de informatie, a ritmului incet in care se fac progrese si a problemelor foarte variate care se studiaza si despre care se publica, e inevitabil ca o lucrare stiintifica sa contina o gramada de referiri la lucrarile altora, de informatie preluata de la altii (sau din lucrari proprii anterioare). Problema e cum o contine.

    Exista niste reguli dupa care ai voie sa folosesti informatia deja publicata de altii, care-s relativ simple: cand preiei informatie de la altii, indici sursa, si daca o preiei ad literam o si evidentiezi, prin ghilimele sau alte mijloace. In plus, cantitatea preluata tre' sa se situeze sub o anumita limita, si nu poti prelua capitole intregi din alte lucrari, de exemplu.

    Ponta si ailaltii acuzati si dovediti de plagiat nu de-aia-s acuzati ca au folosit informatie publicata de altii, ci ca lucrarile lor constau in majoritate din informatie preluata ad literam si fara citarea sursei din alte lucrari.

    Daca o lucrare are sau nu o contributie personala suficienta ca sa justifice titlul de doctor (sau licenta, dupa caz) e decizia comisiei de examinare.

    Daca astia cu doctorate plagiate ar fi facut citarea cum trebuie, comisiile evident ca nu le dadeau titlurile - lucrarile ar fi fost bine mai bine de jumatate doar citate din alte lucrari, si lipsa contributiei personale ar fi fost evidenta. Fara citarea corespunzatoare regulilor e insa mai greu, in cazul unei examinari de maxim cateva ore, sa-ti dai seama de plagiat.

    Exact acelasi mecanism functioneaza si pentru lucrari de licenta.
  • +3 (7 voturi)    
   Ramai fara licenta si dai examenele din nou (Marţi, 2 august 2016, 16:01)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui MirceaIo

   alea de licenta, nu toata facultatea.
 • +12 (16 voturi)    
  Sa-l auziti acum pe Ponta ... (Marţi, 2 august 2016, 14:55)

  Susufler0 [utilizator]

  Sa-l auziti acum pe Ponta ce-o s-o mai incondeieze pe "fascisto-comunista- bolsevico-kaghebista de Monica Macovei !

  Bineinteles ca cererea ei nu se pune pt motivele expuse mai sus.

  Insul, neavand pic de simt moral, va face un scandal monstru incercand sa deplasesze discutia catre adversarii sai politici, de parca astia ar fi in chestiune nu el.

  Sa vedeti ce o sa iasa !
  • +12 (18 voturi)    
   diseara latrina 3 (Marţi, 2 august 2016, 15:01)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   va relua jihadul iar VVP cu lacrimi on ochi va arata ca are "ciunga n par" de la Monica ))))
   • +3 (7 voturi)    
    Postacii de "stanga" o vor face in urmatoarele (Marţi, 2 august 2016, 15:07)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    zeci de minute, cred !
 • +5 (13 voturi)    
  Baroul Bucurest face un act PENAL daca nu exclude (Marţi, 2 august 2016, 15:07)

  JohnAnticoruption [anonim]

  Baroul Bucurest face un act PENAL daca nu il exclude de urgenta pe Victor Ponta si cere recuperarea banilor incasat pe nedrept din mandatele lui ca Advocat .

  700.000 € represinta bani incasat de Victor Ponta ca Advocat fara drept de profesie in rem .

  In plus tot clienti a lui Victor Ponta il pot da in judecata pentru bani platit de client dar si pentru incompetenta cu rea credinta bazata pe un fals dovedit .
  • +4 (4 voturi)    
   Nu ii poate incalca drepturile tocmai Baroul (Marţi, 2 august 2016, 16:02)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui JohnAnticoruption

   excluderea va dura, cum bine explica cineva mai sus.
 • +7 (11 voturi)    
  Sa vezi miorlaieli pe umarul Pastorului (Marţi, 2 august 2016, 15:50)

  Parzivall [utilizator]

  in saptamanile ce urmeaza. Un mars de sustinere pt Dofttor??? O plimbare tacuta pe malurile Dambovitei?
  • +2 (4 voturi)    
   toti (Marţi, 2 august 2016, 18:16)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

   marsaluitorii vor fi transfigurati de morcovul infipt in c*r, nu de alta dar dupa modelul lui bombonel (a condus marsul de sustinere a lui bivolaru si a ajuns la puscarie) ii asteapta beciul domnesc.
   rugam pe aceasta cale pe ministrul justitiei d-na Raluca Pruna, sa se grabeasca cu puscariile alea noi, ca uite, deja este o nevoie stringenta.
 • +7 (13 voturi)    
  Așaa, de dragul comparației (Marţi, 2 august 2016, 15:58)

  fdaniel [utilizator]

  Le-aș propune vajnicilor (încă) susținători ai lui Ponta un exercițiu de imaginație (știu că o să le fie greu, mai ales dacă nu pica ceva de ros):

  Gândiți-va ca mâine trebuie să duceți la o operație pe cineva drag (Doamne ferește, nu doresc asta nimănui) și aflați ca prof.doctor docent medic Xulescu care va face operația NU are luat rezidențiatul, pentru că i-a făcut tac'su rost de un doctorat și a luat-o pe scurtătură ...... Cum vi s-ar părea oare?
 • +3 (5 voturi)    
  ca de obicei (Marţi, 2 august 2016, 17:04)

  chiuariu [utilizator]

  legea nu prevede nimic in acest caz. asa ca ponta poate ramine avocat, bine, mersi.
  • +1 (3 voturi)    
   Resoluto jure dantis (Marţi, 2 august 2016, 22:18)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui chiuariu

   principiul asta se va aplica, intre altele.
 • +1 (3 voturi)    
  "Eu ca Prim ministru..." (Marţi, 2 august 2016, 22:29)

  CodrutzaN [utilizator]

  PUIE MONTA
 • 0 (2 voturi)    
  Dupa "dottorate", acum abuzul e la moda in PSD (Miercuri, 3 august 2016, 1:39)

  Jean_Valjeanu [utilizator]

  Dati-i examen din propriile HG-uri - enorm de multe, aiurite, neconstitutionale. Fac pariu ca nu le tine minte pentru ca n-au nici o logica, n-au o preocupare pentru consecventa si consecinte, sunt date dupa cum i-a tunat sa fure unui infractor de cartier votat de o turma de manelisti plini de ura impotriva civilizatiei europene.

  Mai nou si tzatza Firea vrea sa impuna o lege cu totul abominabila "sa se faca" cel mai mare festival mondial de manele la Bucuresti...
  • -2 (6 voturi)    
   Iti dau exemplu celebra ordonanta marca (Miercuri, 3 august 2016, 8:25)

   xrogo [utilizator] i-a raspuns lui Jean_Valjeanu

   Pruna,care schimba cate zeci de articole de lege printre ele si articole care se refera la libertatea persoanei !!!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by