Ministrul delegat pentru relatiile cu romanii de pretutindeni, Maria Ligor, a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, ca Guvernul are in vedere o interventie "punctuala, chirurgicala, minimala" asupra Legii electorale, astfel incat sa fie indepartate "obstacolele tehnice" care ar putea afecta dreptul de a alege al romanilor din afara granitelor.

Maria LigorFoto: Ambasada Romaniei in Canada

"In baza unei evaluari pe care noi am facut-o, evaluarea bizuindu-se pe experienta anterioara, nu doar din 2014, dar si de la alegerile parlamentare anterioare din 2012, 2008, am ajuns la concluzia ca, asa cum este legea in momentul de fata, sunt o serie de prevederi care sunt interpretabile si interpretarile respective pot conduce chiar la situatii in care sa apara obstacole tehnice in calea exercitarii dreptului de a alege. Prin urmare, ceea ce avem in vedere este modificarea acestor prevederi. Avem in vedere o interventie punctuala, chirurgicala, minimala pentru a indeparta aceste obstacole", a explicat Maria Ligor.

Maria Ligor a precizat ca modificarile vor fi supuse dezbaterii publice, fiind deja demarate consultari cu partidele politice pe aceasta tema: "Suntem in plin proces de consultare cu partidele (...) si avem un dialog foarte bun. Este vorba de o consultare informala", a adaugat ministrul.