Traficul rutier este restrictionat pe mai multe strazi din centrul Capitalei marti dimineata, intre orele 9:30 si 10:30, pentru comemorarea Holocaustului impotriva romilor, anunta News.ro. Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul Primariei Capitalei a avizat organizarea si desfasurarea unui ceremonial de comemorare, marti, la Memorialul Victimelor Holocaustului, de la intersectia Strazii Ion Brezoianu cu Strada Lipscani.

Traficul rutier va fi restrictionat in intervalul 09:30 - 10:30 astfel:

- pe Strada Anghel Saligny, intre Splaiul Independentei si Strada Lipscani;

- pe Strada Mihai Voda, intre acces IGPR si Splaiul Independentei;

- pe Strada Lipscani, intre acces IGPR si Strada Anghel Saligny.

Agentia Nationala pentru Romi (ANR) organizeaza, marti, incepand cu ora 9:00, ceremonia de comemorare a Holocaustului impotriva romilor, la Memorialul Victimelor Holocaustului in Romania.

A doua parte a evenimentului are loc incepand cu ora 11:00, la Cercul Militar National (Strada Constantin Mille nr. 1), unde va fi evocata istoria recenta, cu privire la romii din Romania, care au fost victime ale Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Ziua europeana de comemorare a victimelor genocidului romilor in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fost fixata la 2 august, printr-o rezolutie a Parlamentului European, din 15 aprilie 2015.