Carti de condoleante vor fi deschise incepand de marti simultan la Castelul Peles, la Palatul Regal din Calea Victoriei si la Palatul Elisabeta, pentru cei care vor sa lase un ultim mesaj reginei Ana, decedata luni, la varsta de 92 de ani, intr-un spital din Elvetia. Acestea vor fi la dispozitia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Condoleantele pot fi transmise online la adresa http://www.familiaregala.ro/mesaje/, a transmis familia regala intr-un comunicat de presa.

HotNews.roFoto: Hotnews

In plus, toti cei care doresc sa depuna flori, jerbe sau coroane sunt invitati sa o faca, incepand de marti, la Palatul Regal din Calea Victoriei, in fata intrarii principale, a mai anuntat familia reginei.

Familia Regala anunta mare doliu pentru primele 7 zile de la inmormantare si doliu timp de 40 de zile.

Inmormantarea va avea loc la Curtea de Arges, in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala, cel mai probabil in 13 august, dupa ce trupul neinsufletit al Reginei va fi depus o zi in Holul de Onoare la Castelul Peles, apoi in Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucuresti.

Familia reginei urmeaza sa anunte marti programul exact al desfasurarii funeraliilor regale.

Ultima data au fost funeralii regale in tara noastra in data de 24 iulie 1938, cand Regina Maria a fost condusa pe ultimul drum.