Presedintele Klaus Iohannis "a primit cu profunda durere si tristete vestea mortii Majestatii Sale Regina Ana a Romaniei", anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat, prezentand mesajul de condoleante transmis de seful statului.

Regina Ana (2009)Foto: Agerpres

"Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei va ramane pentru totdeauna in memoria si in sufletele noastre drept unul dintre cele mai importante simboluri de intelepciune, demnitate si un reper deosebit de conduita morala. De-a lungul onorabilei sale vieti, Ana a Romaniei a fost expresia celor mai distinse valori de decenta, devotament si dragoste fata de Tara al carei nume l-a purtat. Regina Ana a fost alaturi de Majestatea Sa Regele pe toata perioada amarului exil si a militat alaturi de Mihai I pentru propasirea Romaniei. Turneele si misiunile diplomatice pentru aderarea Romaniei la NATO si la Uniunea Europeana stau marturie in acest sens", se arata in mesajul presedintelui Iohannis.

"Doresc sa transmit, in aceste clipe dificile, compasiunea si solidaritatea mea Majestatii Sale Regelui Mihai si intregii Familii Regale", se mai arata in mesajul presedintelui, potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, care precizeaza ca seful statului i-a transmis totodata astazi Regelui Mihai o scrisoare de condoleante.