APADOR-CH se delimiteaza de scrisoarea publica adresata presedintelui Klaus Iohannis, prin care un membru fondator al APADOR-CH, Gabriel Andreescu, cere gratierea lui Gregorian Bivolaru.

"Pozitiile oficiale ale APADOR-CH sunt discutate intotdeauna in cadrul organizatiei, sunt publicate pe site-ul propriu sau difuzate in media si sunt asumate de conducerea asociatiei.

Solicitarea de gratiere a domnului Gregorian Bivolaru, facuta de domnul Gabriel Andreescu, reflecta strict punctul de vedere personal al autorului, precum si activitatea pe care acesta a desfasurat-o in legatura cu MISA", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul ONG-ului, dupa ce agentia Mediafax a difuzat o stire cu titlul "Gabriel Andreescu, fondator al APADOR-CH ii cere lui Iohannis gratierea lui Gregorian Bivolaru".

APADOR-CH precizeaza ca "si-a exprimat constant rezerva fata de masura gratierii, in contextul recentelor dezbateri generate de incidentele din penitenciare" si subliniaza ca "la nivelul asociatiei nu a fost analizata/aprobata o solicitare in sensul sustinerii gratierii domnului Bivolaru".