Perchezitiile DNA efectuate luni la Consiliul Judetean Sibiu vizeaza achizitii directe de la societati comerciale favorite ale fostului presedinte Ioan Cindrea, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare.

UPDATE 10.27 DNA anunta printr-un comunicat de presa ca efectueaza cercetari privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, comise in perioada 2011 - 2015. "Sunt efectuate perchezitii domiciliare in 11 locatii situate in municipiul Sibiu, dintre care una la sediul unei institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane fizice", arata sursa citata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Structura Teritoriala Alba efectueaza luni perchezitii la Consiliul Judetean Sibiu, dar, conform surselor citate de Agerpres, si la directoarea serviciului administrativ Ana Kraus - biroul acesteia din CJ si la persoane fizice.

Potrivit surselor citate, Ioan Cindrea, cand era presedinte al CJ Sibiu, ar fi favorizat agenti economici, inclusiv firma ginerelui sau, a fiicei sale in cadrul unor proceduri de achizitii publice organizate de institutie.

Ancheta DNA ar viza, mentioneaza sursele, si alti functionari, printre care si directoarea din Serviciul administrativ din cadrul CJ Sibiu cu ocazia derularii achizitiilor directe de la societati comerciale.

Achizitiile urmarite de anchetatori ar fi cele derulate in perioadele 2011-2013, 2014-2015, avand ca obiect cumpararea de catre CJ a unor servicii de monitorizare foto/video, de reparatii si intretinere auto, precum si achizitii de materiale de intretinere/consumabile.

Sursele citate arata ca procedurile au fost derulate cu mentionarea de date nereale in documentele justificative ale tranzactiilor comerciale, aspecte de natura a crea un avantaj patrimonial furnizorilor, corelativ cu crearea unui prejudiciu bugetului autoritatii contractante. Adaosul ar fi fost in unele cazuri si de 240,56%.