Documentul cu specificatiile pe care trebuie sa le indeplineasca sectia ATI a Spitalului de Arsi din Bucuresti a fost trimis la Primaria sectorului 1, iar administratia locala urmeaza sa il puna la dispozitia unor specialisti pentru ca, pe baza proiectului rezultat care va ajunge la avizare la DSP, sa se poata face o estimare a timpului necesar pentru lucrari, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu, citat de Agerpres.

Spitalul de Arsi din BucurestiFoto: arsuri.ro

''Astazi a plecat catre Primaria sectorului 1 un document cu specificatiile pe care o sectie de arsi trebuie sa le indeplineasca, conform ghidului. Acest document urmeaza sa fie pus, cred, de catre Primaria sectorului 1 la dispozitia unor specialisti - arhitecti, ingineri, oameni care stiu sa renoveze si sa doteze sectii de spitale. Pe baza proiectului rezultat, care va veni spre avizare la DSP, vom putea si estima cat anume vor dura lucrarile'', a explicat Laurentiu Colintineanu.

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, i-a propus ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, reabilitarea sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi, care ar putea fi realizata in maxim doua luni, sau modificarea completa a departamentului si realizarea unei sectii ''dupa cele mai inalte standarde''.

''Reabilitarea sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi ar putea fi realizata rapid, in maxim doua luni, insa acest lucru ar include doar rezolvarea deficientelor constatate de catre inspectorii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, care au dus la suspendarea activitatii sectiei ATI si care se regasesc in procesul verbal de constatare a conditiilor igienico-sanitare. In acest termen nu se poate realiza decat dotarea celor cinci camere ale sectiei ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereti din inox achizitionati din strainatate, precum si cu usi glisante din inox'', a afirmat edilul.

In acelasi timp, Dan Tudorache a sustinut ca in cazul in care ministrul Voiculescu va dori ca departamentul sa fie modificat complet, realizandu-se o sectie dupa cele mai inalte standarde, cu camera complet sterila, inclusiv a aerului, atunci lucrarile ar putea dura si sase luni.

Primaria sectorului 1 va suporta din bugetul local toate costurile investitiilor de la sectia ATI a Spitalului de Arsi, indiferent de varianta aleasa de ministerul de resort, a subliniat Tudorache.