Directiile judetene pentru agricultura vor prelua camerele agricole, care se desfiinteaza - proiect

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 29 iulie 2016, 10:15 Actualitate | Esenţial

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) reorganizeaza directiile judetene pentru agricultura, care vor prelua activitatile, patrimoniul si personalul caselor agronomului, compartimentelor din subordinea directiei monitorizare inspectii, verificare si control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum si ale camerelor agricole judetene, care vor fi desfiintate, potrivit unui proiect de Hotarare publicat in dezbatere de minister si citat de News.ro.

De asemenea, oficiile de studii pedologice si agrochimice judetene vor functiona ca institutii publice, cu personalitate juridica, aflate in subordinea directiilor judetene pentru agricultura.

Ministerul Agriculturii va coordona partea tehnica a oficiilor de studii pedologice si agrochimice judetene, iar cea stiintifica va fi asigurata de Institutul de Cercetari Pedologice si Agrochimice, arata documentul.

Numarul maxim de posturi pentru fiecare directie va fi stabilit prin ordin al ministrului de resort, adunand angajatii tuturor structurilor desfiintate.

Personalul noilor entitati este format din personalul fostelor directii pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti, al caselor agronomului, al compartimentelor functionale din subordinea Directiei monitorizare inspectii, verificare si control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum si cel al camerelor agricole judetene.

Ca atributii, directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti se ocupa cu implementarea politicilor si a strategiilor in domeniile de activitate ale ministerului, respectiv agricultura si productie alimentara, dezvoltare rurala, imbunatatiri funciare, precum si in domeniile conexe (precum conservarea si managementul durabil al solurilor si al resurselor genetice vegetale si animale).

Directiile culeg, prelucreaza si raporteaza date statistice din domeniile de activitate, dar si monitorizeaza aceste sectoare, le verifica si controleaza.

Institutiile ofera totodata consultanta si asistenta tehnica pentru intocmirea documentatiei pentru accesarea de fonduri europene si nationale.

Directiile reprezinta practic autoritatea competenta la nivel de judet prin care Ministerul Agriculturii monitorizeaza si controleaza respectarea reglementarilor in domeniile sale de activitate.

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1950 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version