Primaria Sectorului 1 a anuntat ca a transmis Ministerului Sanatatii doua variante pentru redeschiderea Sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului de Arsi, in primul caz fiind vorba despre remedierea deficientelor, iar a doua varianta fiind modificarea completa a sectiei, potrivit Mediafax.

"Reabilitarea sectiei de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi ar putea fi realizata rapid, in maxim doua luni, insa acest lucru ar include doar rezolvarea deficientelor constatate de catre inspectorii Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, care au dus la suspendarea activitatii sectiei ATI si care se regasesc in procesul verbal de constatare a conditiilor igienico-sanitare.

In acest termen nu se poate realiza decat dotarea celor cinci camere ale sectiei ATI cu un sistem de climatizare ultramodern, cu pereti din inox achizitionati din strainatate, precum si cu usi glisante din inox. Insa, daca ministrul Sanatatii va dori ca acest departament sa fie modificat complet, realizandu-se o sectie dupa cele mai inalte standarde, cu camera complet sterila, inclusiv a aerului, atunci lucrarile ar putea dura si sase luni", transmite Primaria Sectorului 1 printr-un comunicat de presa.

Primaria anunta ca asteapta raspunsul Ministerului Sanatatii in ceea ce priveste varianta pentru care opteaza, precizand ca institutia va suporta din bugetul local toate consturile investitiilor de la sectia ATI a unitatii medicale, indiferent de varianta pe care o alege ministerul. Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri a fost inchisa in urma cu doua saptamani dupa demararea a doua anchete penale.

In unul dintre dosare procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti fac cercetari pentru ucidere din culpa dupa ce o femeie a decedat la Spitalul de Arsi din Capitala dupa o transfuzie sanguina gresita. In a doua cauza procurorii fac verificari pentru moarte suspecta dupa ce un barbat, care a fost filmat de un medic cu larve pe rani, a decedat in spital.