Politisti, jandarmi, trupe ale Serviciului pentru Actiuni Speciale (SAS) si reprezentanti ai primariei au descins miercuri la un hotel din Mamaia, dupa ce turistii s-au plans ca nu pot dormi noaptea din cauza zgomotului produs de un generator de electricitate, scrie replicaonline.ro. Inspectorii de mediu au masurat indicele de poluare fonica si au decis confiscarea aparatului. Patronul hotelului, aflat in inchisoare pentru proxenetism, spune ca va pune in functiune un nou generator. Presa locala anunta ca reprezentantii hotelului au adus deja un alt aparat in loc.

Generator ridicat de la Hotel HistriaFoto: Captura YouTube

In timpul descinderii, administratorul hotelului le-a spus jurnalistilor ca autoritatile nu i-au explicat de ce ridica generatorul. Intrebata despre zgomotul produs de aparat, femeia a spus ca "nu mi se pare normal ca Enel-ul sa nu ne dea curent", potrivit TV Litoral. Contactat de aceeasi televiziune, patronul hotelului, aflat in prezent la Penitenciarul Poarta Alba, unde executa o pedeapsa de 6 de inchisoare, a spus ca actiunea autoritatilor nu are temei legal si a anuntat ca va pune in functiune un nou generator. Jurnalistii replicaonline.ro noteaza ca, dupa ce mascatii au plecat cu generatorul reclamat, reprezentantii hotelului au adus un alt generator. Oamenii legi au precizat ca vor face demersuri pentru a confisca noul generator, scriu jurnalistii constanteni.

Autoritatile au luat masuri dupa ce mai multi turisti s-au plans ca nu pot dormi noaptea din cauza zgmotul produs de generatorul care alimenta hotelul. "Am facut sesizare la Politie, am sunat la Protectia Mediului. Nu am dormit toata noaptea, am venit in concendiu. Toata lumea cunoaste situatia! Nici macar amenda nu ai cui sa-i dai. Nu au vrut sa vorbeasca cu noi. Din martie am rezervare, iar conducerea hotelului care este extraordinara a hotarat ca imi da o alta camera. Dar daca aici poate vine o alta persoana cu un copil?", se plange Higyed Ofelia, o aradeanca cazata la un hotel din zona. potrivit replicaonline.ro. Problema sesizata de turisti a aparut in presa locala inca de saptamana trecuta.

Hotelul Histria, detinut de controversatul om de afaceri George Bosanceanu, era alimentat de la generatoare, dupa ce, la sfarsitul lunii august a anului trecut, angajatii companiei de electricitate au descoperit ca era racordat ilegal la reteua de alimentare a unui alt hotel, printr-un tunel de circa 50 de metri, scrie Ziua de Constanta.

Nu este primul an in care turistii cazati la hotelurile din zona se plang de zgomot. Anul trecut, zeci de turisti au declarat ca nu se pot odihni din cauza zgomotului infernal produs de un generator electric montat in apropierea aceluiasi hotel, conform Digi 24. Administratorul complexului de apartamente a fost somat in august 2015 sa remedieze problema cat mai repede posibil. Bosanceanu a spus atunci ca "Proprietarul, eu, nu am nicio datorie si din cauza asta se doreste de altii ca eu sa nu fac nicio afacere, asta este ideea. Dar eu continui afacerea, chiar daca pun generator"

FOTO: George Bosanceanu / Sursa: Captura Youtube

Omul de afaceri constatean George Vergiliu Bosanceanu a fost condamnat definitiv, in decembrie 2015, de Curtea de Apel Galati, la sase ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de constituire de grup infractional organizat si proxenetism.