O tanara dintr-o comuna ieseana, cu sarcina oprita din evolutie, sustine ca a fost data afara din Spitalul Municipal Pascani O tanara dintr-o comuna ieseana, care era insarcinata, dar a carei sarcina s-a oprit din evolutie la sase saptamani, sustine ca a fost data afara din Spitalul Municipal Pascani, unde se afla internata, si ca in plus personalul medical i-a vorbit urat, transmite News.ro.

Medicii spun ca fata nu avea asigurare medicala si, ca atare, nu putea fi tinuta in spital mai mult de 72 de ore.

Ionela C., in varsta de 21 de ani, din comuna ieseana Vanatori, sustine ca a fost data afara din Spitalul Municipal Pascani, unde se internase in urma cu cateva zile din cauza unor dureri abdominale.

Ea sustine ca, in urma analizelor si a unei ecografii, medicii au constatat ca sarcina s-a oprit din evolutie la sase saptamani si i-au recomandat sa faca un chiuretaj.

"M-au certat, s-au purtat urat cu mine. Mi-au spus: 'cum poti sta tu asa, fara niciun ban?', si ca ei nu sunt prosti sa munceasca pentru mine. Mi-au spus sa plec din spital, ca altfel vor chema Politia", a declarat femeia.

Ea spune ca s-a externat in cursul zilei de miercuri, dupa care s-a dus pe la mai multe cabinete medicale din localitate, dar ca, in final, s-a intors la spitalul din Pascani.

"M-am intors si i-am spus doctoritei ca ii cer scuze daca am gresit cu ceva si am rugat-o sa ma primeasca, pentru ca am dureri si nu pot sta cu copilul mort in burta. Mi-a raspuns ca sunt nesimtita si mi-a cerut sa ies afara", a adaugat tanara.

Managerul spitalului din Pascani, medicul Costica Panzaru, a declarat ca nu s-a incalcat niciun drept al pacientului in acest caz si ca, potrivit legii, un pacient neasigurat beneficiaza de 72 de ore de tratament medical in urgente.

"I s-au respectat toate drepturile. A fost internata duminica, i s-au facut analizele, inclusiv o ecografie. I s-a spus ca sarcina este oprita din evolutie si ca se recomanda chiuretajul. Pacienta a ramas pana azi (miercuri - n.r.) in spital. Ea nu a respectat nicio regula cat timp a fost internata, umbla de colo-colo, chiar azi m-am intalnit de vreo trei ori cu ea in locuri unde nu avea ce cauta. Potrivit practicii medicale, un pacient fara asigurare primeste tratament medical 72 de ore in urgente. Nu avea hemoragie si, cum nu are asigurare medicala, a fost externata", a afirmat directorul spitalului Pascani, Costica Panzaru.

Tanara spune ca este a doua sarcina pierduta, dupa ce in urma cu doi ani a nascut un bebelus mort, evolutia acestuia oprindu-se in luna a opta.