Doar jumatate din satmarenii cu venituri mici care pot beneficia de pachete cu alimente oferite de Uniunea Europeana le-au si luat, anunta Agerpres. Dezinteresul pentru ajutoarele de la UE s-a manifestat si in alte zone din tara, iar ministrul Fondurilor, Cristian Ghinea, a anuntat ca vrea sa schimbe radical programul.

Ajutoare UEFoto: Hotnews

"Lipsa aceasta de interes ma dezamageste pentru ca toata lumea vine si spune ca are nevoie de ajutor din partea Primariei, dar in momentul in care exista ajutoare nu vin sa si le ridice. As face un apel catre cetatenii municipiului sa vina sa se inscrie pentru a primi aceste ajutoare alimentare. Acesti 3.000 de beneficiari sunt persoanele care au un venit de pana la 450 de lei/persoana", a declarat pentru Agerpres viceprimarul Doina Feher.

Reamintim ca Ghinea a anuntat ca vrea sa schimbe modul de utilizare a celor 70 de milioane de euro de la UE pentru ajutorarea saracilor. Ministrul vrea ca o parte din bani sa fie alocati programului "Fiecare copil la gradinita". Pe langa tichetul de la stat, copiii din zonele defavorizate sau care provin din famile sarace vor primi rechizite si hainute. Din restul banilor, cetatenii cu venituri reduse vor primi zilnic o masa calda, insa numarul beneficiarilor va fi cu redus fata de actuala forma a programului.