O fundatie pentru protectia animalelor din Iasi face plangere la Politie dupa ce patru caini au fost gasiti acoperiti cu smoala si lipiti de asfalt, in apropierea unui supermarket din oras, unde se faceau lucrari pentru extinderea parcarii, acestia fiind dusi la un centru si ingrijiti, relateaza News.ro. Reprezentantii fundatiei spun ca este posibil ca animalele sa fi fost aruncate intentionat in smoala "de cineva care nu are mila" sau sa fi fost turnata smoala peste ele.

Cei patru caini au fost descoperiti, in urma cu cateva zile, in apropierea unui supermarket din cartierul iesean Nicolina, unde s-au facut lucrari pentru extinderea parcarii.

Animalele au fost preluate de catre reprezentantii unei fundatii pentru protectia animalelor, starea acestora fiind la acel moment critica.

"I-am preluat in stare critica, nu stim cum au ajuns in stratul de smoala, dar e greu de crezut ca s-au aruncat ca intr-un bazin cu apa. Este posibil sa fi fost aruncati intentionat acolo de catre cineva care nu are mila de animale sau sa fi fost turnata smoala peste ei de constructori. Cainii erau in stare critica cand i-am preluat. I-am dus la centrul nostru, i-am tratat, cu greu am indepartat smoala. In prezent, unul este mai grav, pentru ca avea smoala si in zona capului", a declarat marti, pentru News.ro, Catalin Pavaliu, fondatorul fundatiei Sky din Iasi.

El a precizat ca miercuri va merge la Politie, pentru a depune o sesizare in acest caz.

"Vrem sa stim ce s-a intamplat. La supermarketul respectiv ar trebui sa existe niste camere de luat vederi. Daca e o neglijenta a constructorului, nici asta nu e in regula, se putea duce un copil acolo, nu arunci smoala la intamplare", a declarat Catalin Pavaliu.

El nu a exclus nici varianta unui act de cruzime din partea unor persoane care nu iubesc animalele.

"Nu e prima data cand ne confruntam cu astfel de situatii. Am mai gasit catelusi maltratati in Iasi", a precizat Catalin Pavaliu.

Cazul celor patru catei gasiti in smoala a ajuns si in presa internationala, un ziar britanic relatand despre incidentul de la Iasi.