Vremea va fi in continuare calduroasa in majoritatea zonelor, dar in special in cele de campie din sud si din est unde se va resimti un disconfort mai accentuat; temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 34 de grade, informeaza Agentia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

IN TARA

Vremea va fi in continuare calduroasa in majoritatea zonelor, dar in special in cele de campie din sud si din est unde se va resimti un disconfort mai accentuat; temperaturile maxime se vor incadra intre 27 si 34 de grade. In Banat, Crisana, Maramures si vestul Transilvaniei, precum si in zona montana instabilitatea atmosferica se va manifesta, indeosebi dupa orele amiezii, prin innorari temporar accentuate si local averse, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si va cadea grindina.

In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile pe spatii mici. Minimele termice vor fi cuprinse intre 15 si 21 de grade, mai scazute, spre 10 grade, in depresiunile Carpatilor Orientali, dar si mai ridicate pe litoral.

LA BUCURESTI:

Va fi in continuare o vreme calduroasa, cu o maxima termica de 33...34 de grade si disconfort. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 18...20 de grade.

JOI

IN TARA

In vestul si nord-vestul tarii vremea se va mentine in general instabila si, mai ales dupa orele pranzului, vor fi innorari temporar accentuate si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Cu totul izolat se vor cumula cantitati de apa insemnate si vor fi posibile caderi de grindina.

In restul teritoriului va fi in continuare vreme calduroasa, iar in Campia Romana local va fi canicula si disconfort; cerul va fi variabil, iar fenomene asociate instabilitatii atmosferice vor fi pe spatii mici, in zonele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 36 de grade, iar cele minime intre 16 si 24 de grade, mai scazute in depresiuni, spre 11 grade.