Insotitorii de bord ai companiei aeriene Air France intra miercuri intr-o greva de o saptamana, ce ar putea afecta peste 130.000 de pasageri, in plin sezon al concediilor, relateaza The Local, citat de News.ro.

Flota aeriana Air FranceFoto: Air France

Sindicatele SNPNC si UNSA-PNC, ce reprezinta circa 45% dintre insotitorii de bord ai companiei franceze, au anuntat ca membrii sai vor inceta lucrul in perioada 27 iulie - 2 august, dupa ce negocierile cu patronatul au esuat. Greva are loc intr-o perioada extrem de aglomerata.

Potrivit estimarilor initiale, circa o treime din zborurile domestice si de cursa medie ar putea fi anulate.

Vara trecuta, Air France a operat circa 1.000 de zboruri pe zi, cu aproximativ 140.000 de pasageri.

"Nu se intra in greva intr-o astfel de perioada, ce risca sa compromita refacerea Air France", a declarat directorul general al companiei, Frederic Gagey.

Insa liderii de sindicat sunt fermi. "Am informat conducerea in legatura cu aceasta greva din 3 iunie - le-am oferit doua luni pentru a discuta", a declarat un reprezentant al sindicatului SNPNC, Christophe Pillet.

Restul companiilor detinute de Air France - Hop! si Transavia - nu vor fi afectate.

Sindicatele cer prelungirea acordurilor in vigoare ce reglementeaza conditiile de munca pe o perioada de cinci ani, in timp ce conducerea companiei este de acord numai cu o prelungire de 17 luni.