Posibilitatea de a utiliza un calculator de oriunde a devenit un standard, datorita caruia elevii Scolii Internationale Americane din Bucuresti (AISB) au acces la internet oricand si in orice loc. Ei au, totodata, si oportunitatea unor experiente educationale, care ii ajuta in perfectionarea procesului de invatare prin intermediul unor tehnologii moderne si variate. AISB studiaza permanent noutatile tehnologice ca pe un mijloc de a pregati, implica si inspira elevii pentru viitor.

Cum transforma tehnologia modul in care invata eleviiFoto: CRESCENDO

Pe langa asigurarea accesului la internet de pretutindeni, elevii au posibilitatea de a utiliza tehnologiile cu care sunt familiarizati la potential maxim, cu scopul de a imbunatati productivitatea si eficienta. Mai mult decat atat, tehnologia a permis elevilor AISB sa isi insuseasca mai mult procesele proprii de invatare si sa fie mai responsabili.

Pe parcursul ultimilor ani, AISB a investit in mai multe domenii pentru a-si imbunatati infrastructura tehnologica, rezultatele constand in: cresterea latimii de banda pentru serviciile de internet; implementarea unei retele wireless cu acoperire in tot campusul; filtrarea continutului web standard in industrie, serviciu integrat de printare si copiere cu acces pe baza de cartela si telefon mobil; table inteligente interactive si proiectoare in fiecare sala de clasa; laptopuri individuale pentru studenti si profesori si un program BYOD (Bring Your Own Device). AISB a realizat toate aceste lucruri printr-o stransa colaborare cu o serie de parteneri din industrie, iar ulterior si-a unit fortele cu CRESCENDO pentru a imbunatati si implementa o noua infrastructura de retea in tot campusul.

"Procesul de invatare nu mai poate fi limitat de cei patru pereti ai clasei. Noi credem ca tehnologia este un catalizator foarte important in remodelarea si promovarea experientelor educationale pozitive pentru studentii nostri. In plus, tehnologia ofera studentilor si profesorilor o modalitate de a elimina decalajul dintre viitorul actual si cel dorit prin crearea mediului propice transformarii si regandirea invatarii prin inovatie si antreprenoriat. Viziunea mea asupra tehnologiei de la AISB este definita de trei cuvinte - educatie, interactiune si implicare. Ne focalizam pe imbunatatirea si transformarea scolii, iar dorinta mea este sa folosim tehnologia pentru a construi o institutie de invatamant unde studentii nostri sunt implicati in procesul de a invata cum sa invete. Suntem hotarati sa cream un mediu educational bazat pe viziunea studentului si pe alegerea acestuia de a personaliza, diferentia si individualiza procesul de invatare. Speram sa atingem acest obiectiv maret prin implementarea tehnologiei intr-un mod inteligent cu ajutorul infrastructurii de retea Cisco", a declarat Johnson Jacob, mentor de tehnologie la Scoala Internationala Americana Bucuresti.

Dupa analiza mai multor oferte, Scoala Americana a ales CRESCENDO si Cisco pentru modernizarea infrastructurii de retea, astfel incat sa poata creste capacitatea retelei si sa raspunda noilor provocari in materie de trafic, scalabilitate, redundanta, integrare, administrare, securitate si back-up de date.

"Pentru ca am inteles nevoile si, in acelasi timp, impartasim viziunea Scolii Americane asupra educatiei, am reusit sa le propunem o solutie total integrata, bazata pe tehnologiile viitorului si care satisface cerintele unei institutii moderne de invatamant si a tuturor celor implicati in procesul educational: elevi, profesori si parinti. Pentru CRESCENDO, acest proiect este un exemplu elocvent despre cum, impreuna, nevoia de invatare a elevilor si viziunea indrumatorilor lor duc la schimbarea tehnologiei", mentioneaza Dan Agache, Director Executiv, in cadrul CRESCENDO.

Solutia propriu-zisa implementata de CRESCENDO are la baza tehnologia Cisco si ofera:

  • Solutie de control al accesului la retea pentru elevii, profesorii si invitatii scolii (solutie de tip BYOD, bazata pe Cisco ISE - Identity Service Engine)
  • Roaming simplificat si mobilitate a dispozitivelor prin solutia Cisco Unified Access Technology
  • Aplicatie integrata de management unificat prin solutia Cisco Prime Infrastructure
  • Administrarea usoara a retelei cu ajutorul solutiei Cisco Catalyst Instant Access
  • Multitudine de porturi, ce confera flexibilitate si agilitate

"AISB sta foarte bine la capitolul dotari tehnologice. Fiecare clasa este dotata cu instrumente tehnologice moderne, precum table inteligente, proiectoare si boxe wireless. Dispunem, de asemenea, de o mare varietate de dispozitive interactive si le oferim elevilor nostri acces individual la laptop-uri sau au posibilitatea sa lucreze pe propriul laptop, in cadrul programului BYOD. In plus, profesorii nostri folosesc fiecare cate o tableta", mai spune Johnson Jacob, mentionand ca toate aceste lucruri necesitau modernizarea infrastructurii de retea.

"Am urmarit cresterea capacitatii retelei si abilitatea de a integra wireless si wired. Avem in prezent peste 1.000 de dispozitive care necesita conectare la retea, iar cerintele sunt tot mai mari. Oamenii vor trafic instant, asistenta si perturbari minime in fluxul de lucru. N-am fi putut realiza toate aceste lucruri fara noua infrastructura de retea Cisco pe care am implementat-o impreuna cu CRESCENDO. Suntem mandri de acest rezultat, iar acum putem oferi acces instant si integrat tuturor utilizatorilor nostri, fara intreruperi, pentru a beneficia de eficienta si productivitate maxime", adauga Johnson Jacob.

Implementarea solutiei s-a facut anul trecut intr-o luna si jumatate, in intervalul iunie - jumatatea lunii iulie. "CRESCENDO a venit cu cea mai buna solutie, o implementare impecabila si foarte discreta - una dintre cele mai bune pe care le-am avut in toata cariera", mai spune Johnson Jacob.

Scoala Americana Internationala din Bucuresti este una dintre cele mai respectate institutii de invatamant privat din Romania. In prezent, scoala are 820 de studenti inscrisi de 56 de nationalitati diferite si o echipa de 200 de cadre didactice si personal administrativ din mai multe tari.